Отидете към основна версия

76 469 19

Измерете кръвното без апарат - лесно и бързо! (СНИМКИ)

  • кръвно-
  • кръвно налягане-
  • апарат за кръвно-
  • мерене на кръвно

Ето лесен начин, по който да измерите кръвното си налягане, ако нямате апарат вкъщи

Съществува начин да измерите кръвното си налягане, дори и да нямате апарат вкъщи. На първо място трябва да знаете, че е трудно, но е възможно. Можете да го направите сами, без използването на каквито и да било механични или електрически уреди и други устройства.

Трябват ви само основни познания за процесите, които протичат в човешкия организъм, които се учат в училище. Ако все пак не си спомняте, ето какво се случва в тялото ни.

Преди всичко се информирайте добре и следете процесите в собственото си тяло.

Сърцето ни е един вид уникален жив инструмент. А сърдечният пулс е основният индикатор за неговата работа. По този начин броят на ударите е най-старият, най-надежден и адекватен начин да се знае какво е кръвното налягане.

КАК СЕ ИЗМЕРВА ПУЛСЪТ?

Усетете радиалната артерия в основата на палеца на китката. Сложете върху нея пръст. Внимавайте за пулсиращото движение. В рамките на 30 секунди, бройте ударите. Умножете цифрата по две и ще получите броя на ударите в минута.

Ако вашите стойности са в диапазона от 60 до 80, налягането е нормално. Сърдечният пулс е по-малко от 60 удара в минута, това показва понижено налягане или хипотония, повече от 90 удара в минута - увеличение или хипертония.

Сърдечният пулс може да варира според възрастта. Това се дължи на промени в тялото: естественото му износване и отслабване на еластичността на кръвоносните съдове.

За определяне на личните ви стандарти ще ви помогне на тази таблица:

СЪВЕТ

За да започнете да отчитате сърдечния ритъм, първо се настанете в удобна поза. Дайте на тялото няколко минути почивка, ако преди това сте извършвали сложни физически действия. Успокойте се, помислете за нещо хубаво и приятно. Това е важно, за да получите най-точните резултати.

И най-важното е да наблюдавате здравето си. След като сте забелязали неразположение, обърнете се към лекар, който ще ви помогне да нормализирате кръвното налягане и да постигнете здравословен начин на живот . Здравето е вашето основно богатство и задача!

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Как да забавим стареенето

    Независимо от пола, възрастта и степента на суетност, всички чувстваме как времето оставя своите следи върху нас. И всички искаме да спрем процеса на ...
    14.11.2023
    1 550
    1
  • Черният чай: по-здравословната алтернатива на кафето

    Черният чай е гореща напитка с вековна традиция в културата на много народи. Той е прекрасен заместител на кафето. Въпреки че съдържа кофеин, количест ...
    31.01.2023
    1 606
    5
  • Учени разработиха татуировка, която мери кръвното (ВИДЕО)

    Иновативно устройство, което е по-тънко от човешки косъм, може да помогне за изследвания на сърцето и мозъка, твърдят южнокорейски учени. Те са разраб ...
    03.08.2022
    1 123
    7
  • Как да се справим с горещините?

    Освен топлинния удар, който е по-опасно състояние, повишаването на температурата може да предизвика умора и чувство на апатия. Това са типични приз ...
    18.07.2022
    1 661
    4
  • Рачков с инфарктно кръвно

    Димитър Рачков, който се завърна триумфално със собствено шоу по Нова ТВ, шокира зрителите с обилното си потене по време на лайфовете на предаването. ...
    23.04.2021
    52 696
    33