Отидете към основна версия

19 332 33

Пясъчни полови членове стреснаха майки в Бургас

  • пясъчни фигури-
  • фестивал-
  • бургас

Темата на тазгодишния фестивал на пясъчните фигури в Бургас е "Митове и чудовища"

Голи древногръцки богове с интимни части на показ скандализираха майки от Бургас. Творбите от пясък са част от предстоящия 11-и фестивал на пясъчните фигури, който ще бъде открит в началото на юли в морския град.

Традиционно всяка година събитието има различна тема, която тази година е "Митове и чудовища". Това е провокирало някои автори да изобразят голи древногръцки богове, като не се пропуснали нито един детайл - в това число и членовете им, пише в. "България днес".

В социалните мрежи недоволни майки реагираха бурно срещу идеята да има голи пясъчни мъже, тъй като и деца щели да гледат произведенията. "Детето ми видя снимка и ме попита: "Какво му стърчи на чичкото?". Не можах да му отговоря и веднага смених темата. Ако го заведа на живо при скулптурите, ще стане още по-неловко", проплака родителка, която е твърдо против голотията.

Други майки също я подкрепиха, като са категорични, че отрочетата им не бива да стават свидетели на подобни гледки. "Едва смогвам да крия от дъщеричката ми да не гледа срамотии по телевизията и интернет. Затова и не искам по време на разходка също да вижда подобни неща. Ще ми е трудно да ѝ обясня какво е онова нещо. Като порасне, тогава ще си говорим", заяви друга майка, която иска да опази детето си от неприлични гледки.

"Слънцето се усмихна и даде знак, че е време да започне подготовката за единадесетото поредно издание на знаковия бургаски Фестивал на пясъчните скулптури. "Митове и чудовища" е избраната тема тази година. Според предварително представените проекти вдъхновението на участващите скулптори ще дойде от вълнуващите истории за могъщи богове и богини, легендарни зли същества, великани, магьосници, смели герои, битки и приключения. Пясъкът вече се пресява, творците финализират идейните си концепции и работата на терен започва", обявиха организаторите на любопитното събитие.

Скулптори от Австралия, Турция, Украйна, Германия, Полша, Русия, Чехия и България творят своите пясъчни фигури, подчинени на темата "Митове и чудовища". По традиция фестивалът се провежда в района на парк "Езеро" и ще бъде официално открит в началото на юли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини