Отидете към основна версия

7 469 10

Експеримент с 1000 мъже и жени доказа огромната полза от сутрешния секс

  • сутрин-
  • секс-
  • сутрешен секс-
  • ползи-
  • полезен-
  • проучване

Защо трябва да го правите, преди да станете от леглото?

Снимки: shutterstock

Много хора никога не са правили секс сутрин, пише немското издание Focus, позовавайки се на данни от няколко проучвания.

В същото време обаче, сутрешният секс е не само лесен начин да започнете деня си с добро настроение. Според учените любителите на сутрешния секс са и по-здрави и по-продуктивни на работното си място.

"В проучване за сексуалните навици, поръчано от сайта mattressadvisor.com, са взели участие 1000 души. Всичките мъже и жени, на средна възраст 36 години били в силна връзка и живеели заедно с партньора си под един покрив", се казва в публикацията на изданието.

63% от анкетираните жени и 37% от запитаните мъже са признали, че никога не са правили секс сутрин. В същото време 50% от мъжете са изразили желание по-често да се занимават със "сутрешен сексуален спорт", но едва 20% от жените за демонстрирали същото желание, сочат данните.

"Не всеки от нас е готов да участва, в каквото и да е начинание сутрин", отбелязва авторът на публикацията. Причините за отлагане на сутрешния секс може да са миризмата на тялото и лошия дъх, разрошените прическа и подути клепачи.

Според 50% от изследваните жени сутрин те просто нямат настроение за секс, докато 35,6% посочват, че нямат достатъчно време. 32,9% са посочили, че по това време нямат достатъчно енергия за секс.

В същото време 45% от жените и 53% от мъжете са разказали, че сутрешният секс увеличава тяхната ефективност и ги прави по-продуктивни и творчески. Освен това, респондентите, които били особено доволни от връзката си, са се занимавали със сутрешен секс по-често, отколкото други, отбелязва от своя страна Stern.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини