Отидете към основна версия

5 631 10

Мистичен знак се появи на спътникова СНИМКА на урагана Майкъл

  • череп-
  • мистичен знак-
  • предзнаменование-
  • смърт-
  • зловещо-
  • урагана майкъл-
  • тропическа буря

Формирането на зловещ череп в окото на урагана, накара мнозина да потреперят от ужас

Мощният ураган "Майкъл“, който преди дни връхлетя югоизточното крайбрежие на САЩ, причини сериозни разрушения и отне десетки животи, преди да утихне до тропическа буря.

До брега на океана бяха регистрирани скорости на вятъра от над 100 метра в секунда. Заради природната стихия, над 375 000 местни жители бяха евакуирани след обявеното от президента извънредно положение.

Благодарение на взетите мерки за безопасност броят на жертвите бе сравнително малък. Въпреки това, "Майкъл" бе наричан най-мощният ураган, с който Флорида се е сблъсквала в съвременната си история.

Събитията около урагана придобиха необичаен и доста мистичен обрат, когато американци, гледащи репортажи за бедствието по телевизията, забелязаха неочаквано странен "знак", появил се по време на директно предаване.

На спътникова снимка на тропическия циклон се появил зловещ силует, който подозрително приличал на сив череп, в чиито очи, тлее адски огън (или тече кръв).

Много набожни жители на страната предположиха, че става дума за лошо предзнаменование и че страшната буря непременно ще остави след себе си стотици жертви.

Новината за загадъчния череп стана толкова популярна в мрежата, че на нея трябваше да реагират дори американските климатолози.

Според тях, става дума за обичайна парейдолическа илюзия, която се е появила на снимката на урагана само за секунда. Интересно е, че през 2016 година подобен силует на череп бе открит на спътникова снимка на тропическия циклон "Матю" над Карибско море.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини