Отидете към основна версия

44 713 96

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио

  • наса-
  • аполо 11-
  • кацане на луната-
  • фалшиво-
  • заснето в студио-
  • теория на конспирацията-
  • 50-годишнина-
  • първия човек

Невиждани до сега кадри разкриха "фалшивото" кацане на Аполо 11 в деня на премиерата на новия филм "Първия човек"

Кадри, изтекли от архивите на НАСА показват, че кацането на Луната е фалшифицирано. На тях ясно личи, че единадесетата мисия Аполо се е разиграла на място, което изглежда като филмово студио през 1969 г.

Откакто Аполо 11 отведе на лунната повърхност първите хора — астронавтите Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс — преди почти 50 години, конспиролозите непрестанно твърдят, че НАСА е фалшифицирала цялото събитие. Сега обаче, тези твърдения набират все по-голяма скорост заради наближаващия юбилей от това историческо събитие и новият филм, който се появи в киносалоните, за да разкаже историята на първия човек стъпил на Луната.

Лентата, която носи заглавието "Първият човек", ни напомня, че фактите и фантазиите винаги са вървели ръка за ръка що се отнася до необятния Космос.

Главният историк на НАСА Бил Бари и екипът му са подготвени за всички нови теории на конспирацията, които филмът неминуемо ще отприщи.

Макар да е свикнал с какви ли не обвинения и налудничави твърдения от страна на любителите на конспиративни теории, включително това, че астронавтът Нийл Армстронг никога не е стъпвал на Луната, Бари не крие, че е изнервен покрай излизането на новия филм и предстоящото отбелязване на 50-тата годишнина от мисията на НАСА "Аполо 11".

"Опитвам се да не се притеснявам прекалено много за конспиратолозите и техните теории, въпреки че следващото лято ни предстои голямо събитие — 50-годишнината от стъпването на първия човек на Луната", казва Бари по време на интервю в космическия център "Кенеди" преди премиерата на „Първия човек“.

В деня, в който филмът бе представен пред широката общественост, в мрежата изтекоха и други, невиждани до сега кадри, които разкриват „голямата измама“, създадена от НАСА.

Твърди се, че видеото е намерено в отдела за редактиране на филми към Държавната компания за филмови продукции в Тексас и е заснето в периода между 1966 и 1972 година".

В него се вижда как снимачни екипи подготвят камери върху повърхност, много наподобяваща на тази на Луната, както и астронавт, който забива американския флаг в земята и режисьор, който крещи "готови, снимаме".

Нередактираните кадри показват също и сцена, в която снимачен екип е наобиколил нещо, което прилича на совалката от мисията Аполо 11, а когато Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс влизат в космическия кораб се чува глас зад камерата, който отново вика "готови и снимаме".

Според потребителя в YouTube, който е разпространил видеото, то е било открито в кутия за обувки през 2017 година и е била необходима една година, за да бъде дигитализирано.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини