Отидете към основна версия

8 051 74

Майка с шокиращо откровение за доходите и разходите в семейството ѝ (СНИМКА)

  • пари-
  • приходи-
  • разходи-
  • доходи-
  • българско семейство-
  • разчет на парите финанси

Българката показа с какво се сблъсква всеки месец и сметката взриви мрежата

Снимка: shutterstock

Едно обикновено българско семейство реши да покаже на всички своите разходи и приходи.

Майката ги написа на един лист, а крайните цифри шокираха много потребители на социалните мрежи.

Сметката се оказа стряскаща — разходите са доста по-големи от доходите на тричленното семейство, пише сайтът trafficnews.bg.

Изчислението е направено на база заплатите на двамата родители, които вземат по 700 лева. Което прави общо доходи за годината 16 800 лева. В същото време, когато платят всички данъци, такси и задължителни вноски към държавата и финансовите институции, с които са обвързани, се оказва, че годишните им разходи възлизат на... 17 750 лева. При това, в сметката не са включени всички онези допълнителни харчове, които неизбежно се появяват през годината, като дрехи, обувки и каквито и да е занимания в свободното време! Без лакомства за детето, без глезотии за майката, без пари за празници!

"Как става това?", може би се питат повечето хора, които тайно пресмятат собствени си бюджет наум.

Оказва се, че семейството не е единственото, при което се забелязва този феномен. Дори Националният статистически институт го отчел при много българи. Според данните на НСИ българите харчат повече, отколкото изкарват.

Някои финансисти обясняват това с увеличаването на кредитирането. Особено кредитите от нефинансови институции, което означава, че парите са изтеглени от хора, които имат лошо кредитно досие. Друга плашеща статистика показва, че по-бедните българи все по-често опират до теглене на бързи кредити, за да могат да покрият... основни битови разходи, като вода и ток.

Написаната на ръка „декларация“ за доходите и разходите на това семейство всъщност е "показателна" за начина на живот на огромната част от българите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини