Отидете към основна версия

18 716 40

Краят на една ера! Проститутките отиват в историята заради…

  • проституция-
  • секс роботи-
  • проститутки-
  • заменят-
  • изкуствен интелект

Използването на роботите ще намали риска от разпространение на венерически заболявания и ще направи услугите по-евтини

Снимка: shutterstock

Секс роботите ще изместят живите си "колеги" и това ще се случи много по-скоро, отколкото си мислим. До този извод е стигнал професор от Националния университет в Ирландия, който смята, че заради нарастващия интерес към изкуствени компаньони, публичните домове скоро ще разполагат с армия от роботи, вместо със старомодните секс труженички от плът и кръв.

С подобряването на технологиите и нарастващия интерес към секс роботите, изкуствените компаньони могат да се превърнат в добър заместител на хората в публичните домове, като с тази подмяна ще се избегнат много разходи, здравни заплахи и други проблеми, които съпътстват проституцията в настоящия ѝ вид, смята професорът по право Джон Данахър.

Професор Данахър, който е извършил изследване на човешкото усъвършенстване и изкуствения интелект, заяви: "Киборгът може да се погрижи за разнообразни сексуални желания, освободен от ограничения и усложнения и страх от липса на сексуален успех. Освен това технологията може да стане по-добра, ако се разработят и емоционални връзки с клиентите. Няма да се налага да се преструват, както правят проститутките от плът и кръв."

Ето защо той смята, че проститутките отиват в историята.

Друго изследване, представено наскоро, разкрива, че роботите успешно могат да разбират хората и да изпълняват всичките им желания, а освен това са способни да се усъвършенстват. До този извод са стигнали социолози, които са провели много любопитно проучване сред участниците в Международния конгрес по сексология.

На него специалистите са обсъдили обстойно въпроси, свързани с половите и романтични отношения с роботи, съобщава New Scientist. Според данните, все повече хора отдават предпочитанията си на секс с роботи, а към секса между хора участниците в допитването почти не проявяват интерес.

Новата ера в сексуалните отношения според изследователите ще започне през 2035 година. Именно тогава роботите ще могат да разбират хората и ще започнат да изпълняват както битовите, така и по-интимните им желания. Социолози от Университета Тъфтс са установили, че модата по секс роботите може да доведе до пълното изчезване на публичните домове, тъй като търсенето на жени от плът и кръв ще намалее.

По-рано учени от Южна Калифорния изясниха, че представителките на най-древната професия са срещу насищането на пазара с електронни секс играчки и подкрепят забраната за продажбата им. Американските проститутки се присъединиха към протестите срещу секс роботите след скандала, който се завихри около строителството на първия бордей със секс кукли и роботи Тексас.

Американските учени смятат, че резкият преход на мъжете към секс куклите свидетелства за криза в някои системи на социалното взаимодействие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини