Отидете към основна версия

35 950 203

Секс с бившия - защо го правят жените?

  • секс-
  • бивш

Всяка жена се надява, че бившият ѝ няма да намери друга като нея

Снимка: Shutterstock

Да спите с мъж, с когото сте приключили отношенията си, е доста налудничава идея. Но, ако все пак го направите, това означава, че не сте сложили точка на тази връзка, а многоточие.

Отстрани погледнато, защо на човек ще му трябва два пъти да прави една и съща грешка и да се връща към миналото, което видимо не е било кой знае колко щастливо, след като сте се разделили.

И въпреки това съществуват не малко двойки, които се разделят и събират отново след известен период от време. Може би в секса с бившия все пак има някакъв смисъл?

Разбира се, сексът с бившия може да даде нов тласък на чувствата, но може и да причини болка отново и да не оправдае очакванията ти. В общи линии изходът от подобна ситуация зависи от това, съвпада ли мотивацията ви с тази на бившия. Защото често жените и мъжете гледат на секса с бившия по съвършено различен начин.

Каква е причината жената да прави секс с човека, с когото се е разделила? За да се справи със самотата, за да задоволи сексуалния си глад или защото още има чувства към него?

На всяка жена след раздяла и е необходимо време, за да се съвземе и да събере парчетата от разбитото си сърце. Но през този период либидото ѝ не спи, пише rozali.com. И понеже жената още не е готова да се хвърли през глава в нова връзка, а не иска да легне с първия срещнат, вариантът за секс с бившия й се вижда най-удобен.

Ако сте наясно, че това е просто секс и не очаквате възобновяване на връзката, това временно завръщане към миналото може дори да е ползотворно и да ви донесе изживявания, които преди това не сте имали. Но за перспектива в отношенията, не се надявайте.

Факт е, че всяка жена се надява, че бившият ѝ няма да намери друга като нея. От друга страна, ниската самооценка често тласка жените да правят секс с него. Те искат да му покажат какво е загубил.

Хубавият секс наистина може да накара екс половинката да преразгледа своето отношение. Важното е да сте наясно относно очакванията си и да не бъркате секса с истинската близост. Това, че правите любов отново, в никакъв случай не означава, че той е все още влюбен във или иска да се върнете отново в живота му.

Обикновено единият от двамата желае това по-силно, като тайно се надява, че именно сексът би могъл да се превърне в помирител.

Жената се надява, че отдавайки му се отново, ще го върне при себе си. Но дори да сте успели да се „сдобрите“ в леглото, за по-нататъшното развитие в отношенията е необходим разговор, който не опира само до чувствата между чаршафите, а включва вашите и неговите претенции, обида, причини за раздяла, навици, желания, действия.

Независимо дали вие сте зарязала него, или той вас, единият от двамата е бил наранен. Готови ли сте на компромиси, които преди това не сте искали да направите един за друг? Или вече сте готова да приемете недостатъците му, които са ви влудявали до вчера?

От друга страна, ако у вас още бушуват чувства, опитайте. В крайна сметка, дори връзки, които изглеждат немислими, понякога се прераждат успешно.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини