Отидете към основна версия

56 506 60

Ето какво трябва да правите, за да бъде пенисът ви в перфектно състояние

  • пенис-
  • секс-
  • хигиена

Има някои особености при интимната хигиена на мъжа, вижте какви са те

Снимка: Shutterstock

Спазването на адекватна интимна хигиена е от значение за сексуалното здраве, a липсата ѝ може да доведе до инфекции. Да не говорим за неудобството и срама между двама партньори в разгорещена ситуация, което може да попречи на здравия и щастлив сексуален живот.

Един от най-важните съвети и за двамата партньори е носенето на чисто бельо. За тази цел то не бива да е напоено с пот, което обикновено се случва след тренировка във фитнеса. Дори и потта да е изсъхнала, смяната на бельото продължава да бъде наложителна, тъй като създава благоприятна почва за развитие на бактерии, пише dnes.bg. Това също излага интимната област на риск от инфекции. Потта може да блокира и порите на кожата, което да доведе до развитие на фоликулит.

Друго важно условие, свързано с интимната хигиена, е необходимостта кожата да диша. За целта бельото не трябва да е много стегнато, а да бъде комфортно. Препоръчително е да бъде от памучна материя, не от синтетика.

Редовното изпразване на пикочния мехур също може да помогне за изчистването на бактериите от уринарния тракт. И обратното – при задръжка на урината, се подпомага развитието им. Така че редовната консумация на вода помага за здравето ви и в този аспект.

Все пак има важни особености за хигиената на отделните полове. Ето какво е типично при мъжа:

1. От мъжките полови органи трябва да се отстраняват редовно събрани секрети и мръсотия. При всяко взимане на душ препуциумът трябва да се издърпа колкото е възможно повече, за да се измие главичката на пениса и пръстена под нея. Действието не би трябвало да предизвика дискомфорт.

2. Не е нужно да се търка със сапун или друг козметичен продукт. Достатъчно е само да се изплакне с хладка вода.

3. Непочистването на главичката на пениса води до наслагване на смегма. Тя обикновено е безвредна, но когато се натрупа в по-големи количества, може да предизвика раздразнение и инфекция.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини