Отидете към основна версия

5 229 6

Почина Grumpy Cat - най-известната котка в интернет (СНИМКИ)

  • почина-
  • интернет-
  • сензация-
  • котка-
  • grumpy cat

Grumpy Cat стана сензация в интернет преди години с необичайно изглеждащото си лице

Снимка: БГНЕС

Grumpy Cat по-известно като Намръщеното коте, най-известната котка в интернет, почина, съобщава BBC, цитирайки информацията, публикувана в профила на уникалния домашен любимец в Инстаграм.

Котето, което придоби несравнима популярност онлайн, е починало на 7-годишна възраст в ръцете на своята любяща стопанка. До кончината на най-известната котка се е стигнало след усложнение от уринарна инфекция, с което Tardar Sauce, както е истинското име на котката, не е успяла да се пребори.

Grumpy Cat получава своя прякор и известност, след като стопанката ѝ публикува нейна снимка в интернет. Хората са впечатлени заради обратната ѝ захапка и генетичната малформация, която ѝ придава уникалната физиономия. Затова котето изглежда постоянно намръщено.

Котката има изключително успешни профили в социалните мрежи, а хиляди потребители онлайн си изпращат и публикуват снимки на намръщеното коте. През 2015 животното стана част от музея на Мадам Тюсо. Експонатът не е изцяло от восък, има козина и специален механизъм. Котето е роботизирано да прави пет различни движения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини