Отидете към основна версия

8 606 25

5 психологически трика, с които да накараме хората да ни харесват

  • хитрини-
  • съвети-
  • общуване-
  • споделяне-
  • чуждо мнение-
  • симпатии-
  • доверие-
  • харесват-
  • приятели
Снимки: shutterstock

Да ни харесват, да бъдем приети и да печелим приятели. Тази неща, съзнателно или несъзнателно търси почти всеки човек. Това обаче, не винаги е лесна задача в днешно време.

За да спечелим симпатиите на околните, първо трябва да спечелим доверието на онези, които искаме да впечатлим. Именно тази първа стъпка към целта се превръща в препъни камък, защото мнителността и скептицизма са сред отличителните черти на съвременните хора.

Учените са установили, че на мозъка му е нужна една секунда, за да разбере дали може да се довери на някого или е по-добре да стои настрана. Ето защо е важно първото впечатление, което направим, ако искаме да получим одобрение.

За мнителността и недоверчивия характер на повечето съвременни хора, трябва да сме "благодарни" на всички онези, предателства, измами и раздели, с които всеки човек се е сблъсквал в даден етап от живота си. А броят на разочарованията влияе правопропорционално на степента на недоверие у един човек.Това още повече усложнява задачата.

Въпреки това има някои хитрини и трикове, с които бихме могли по-лесно да накараме хората да ни харесат поне малко.

Вижте някои от тях.

1. Покажете, че ги харесвате

Чували ли сте някога за феномена "реципрочност на харесването"? Става въпрос за тенденцията хората да харесват повече тези, които харесват тях самите. Това е факт, защото хората усещат топлината и топлотата. Ако искате да спечелите някого, просто му покажете, че го харесвате.

2. Разлейте си кафето

Това може да звучи странно, но проучвания показват, че хората, които имат нужда от съпричастност и състрадание, получават и нашето доверие и симпатия.

3. Имитирайте емоция

Тук става въпрос да имитирате жестове, изражения и дори думи и фрази на човека, чието доверие се опитвате да спечелите.

4. Споделете някоя тайна

Разкриването пред другия е едно от сигурните оръжия за постигане на целта. Когато кажете нещо, което по принцип не се знае от друг, вие допускате другия човек по-близо до вас. Така той ви вярва повече и ви харесва повече.

5. Физическият контакт е важен

Проучване, в което красиви мъже, трябвало да поискат телефонните номера на различни непознати жени на улиците дава доказателства, че докосването играе много важна роля за спечелването на нечии симпатии. Някои от участниците в експеримента докосвали жените, с които разговаряли, други - спазвали дистанция.Резултатите показали, че мъжете са имали два пъти повече успеваемост с онези дами, които са докоснали.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Свързани новини