Отидете към основна версия

14 236 52

Сексуалната ориентация се променя след...

  • сексуална ориентация-
  • хомосексуален-
  • гей-
  • лесбийка-
  • хетеросексуален

Американски учени са идентифицирали девет варианта на сексуална ориентация

Снимка: Shutterstock

Според ново проучване сексуалната ориентация продължава да се променя след „пенсиониране” от юношеството и най-накрая се установява едва на 30-годишна възраст.

Изследователите от САЩ стигнали до неочакваното заключение по доста труден и продължителен начин. В резултат на проучването, те установили, че сексуалната ориентация продължава да се променя след приключване на тийнейджърските години и най-накрая се установява едва на 30-годишна възраст.

Проучването включва повече от 12 хиляди души на възраст от 16 до 32 години. Участниците били изследвани няколко пъти, от 1995 г. до 2009 г. Задавани са им едни и същи въпроси за това кой ги привлича, какъв пол е настоящият им партньор и как се идентифицират.

Резултатите показват, че с течение на времето сексуалната ориентация може да се промени и най-накрая да се установи само в зряла възраст. В същото време жените са по-податливи на промени в предпочитанията си.

Така 67% от младите жени, участвали в експеримента, заявяват, че се придържат към традиционната ориентация, но в същото време имат интерес и към двата пола. Към 30-годишна възраст жените от тази група избират само мъже. Що се отнася до мъжете, по-голямата част от участниците в проучването идентифицират ориентацията си като хетеросексуална.

Според проучването учените са идентифицирали девет варианта на сексуална ориентация - „хетеросексуални”, „предимно хетеросексуални или би”, „по-скоро хомосексуални” и „минимално изразени” за мъжете и „хетеросексуални”, „предимно хетеросексуални”, „по-скоро бисексуални”, “ по-скоро хомосексуални ”и“ минимално изразени” за жените, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 21 гласа.

Свързани новини