Отидете към основна версия

11 621 40

Алтруистите правят повече секс

  • секс-
  • алтруисти

Не било вярно, че жените харесват повече лошите момчета

Снимка: Shutterstock

Бъдете щедри, добри и състрадателни и ще правите повече секс от останалите, съветва в. "Метро", позовавайки се на научно изследване. Според неговите резултати алтруистите се радват на по-активен сексуален живот.

Проучването опровергава наложилата се догма, че жените харесват повече лошите момчета. Напротив, любезните и отзивчивите мъже предизвикват по-голям сексуален апетит у партньорката според публикация в British Journal of Psychology, цитирана от "Дарик".

Изследването обхванало 192 мъже и 105 жени, които били запитани какви благородни постъпки са извършили напоследък - даряване на кръв, заделяне на средства за благотворителност или даване на вещи на съседи. След това трябвало да попълнят формуляри за това колко секс са правили - както случаен, така и с отдавнашни партньори.

От получените данни станало видно, че колкото по-алтруистично се отнасяли хората към останалите, толкова по-желани били за противоположния пол. Мъжете, които редовно заделяли средства за благотворителност, се оказали с повече любовници, отколкото останалите.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.

Свързани новини