Отидете към основна версия

4 007 11

Отнеха лиценза на лекар, оплождал пациентки със собствената си семенна течност

  • лиценз-
  • лекарски права-
  • лекар-
  • доктор-
  • здраве-
  • инвитро

Не се знае точно колко деца има канадецът от пациентките си

Канадският лекар Норман Баруин вече е с отнети лекарски права да упражнява професията, защото оплождал жени със своя семенна течност, предаде BBC.

80-годишният медик е бил уличен в това, че докато е работил в клиника за инвитро оплождане в южната провинция Онтарио, е използвал собствената си семенна течност, а не тази на интимните партньори на пациентките.

Не е ясна точната бройка на децата на Баруин, но "потомството" му най-вероятно наброява десетки души. "Първите случаи на родили след терапията в неговата клиника жени са били регистрирани в края на 70-те години на миналия век", посочва още британската медия.

До разкритието се е стигнало след като Ребека Диксън се усъмнила, че баща ѝ всъщност не е неин биологичен родител. Тя се е подложила на генетичен тест. Изследването на ДНК е установило, че неин баща е въпросният лекар. Когато научила шокиращата информация, Диксън разпространила информацията и случаят бързо избухнал в Канада. Откакто е разбрала за случващото се, Ребека е намерила над 15 свои полубратя и полусестри, но това не е пълната им бройка.

Съсловната организация в Онтарио е решила, че Баруин е погазил всички норми на лекарската професия и му е отнела разрешителното да упражнява най-хуманната професия.

Адвокатът на Баруин е посочил, че неговият клиент е признал всички свои прегрешения. Прокурорът по делото нарече постъпката на бившият лекар "непростима измама".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини