Отидете към основна версия

25 127 36

Мъж чу плач под тротоара, вдигна плочките и... (ВИДЕО)

  • спасение-
  • улица-
  • тротоар-
  • куче-
  • плочки-
  • бременна

Мъж проведе неочаквана спасителна операция на улицата

Кадър: YouTube

Докато си вървял по улицата мъж чул странни стенания, които идвали изпод земята. Без да се замисля твърде дълго, той започнал да разглобява тротоарните плочки. Необичайният случай се е случил във Воронеж през 2015 г., но наскоро придоби популярност.

Мъжът вървял по една от улиците на града, когато чул странен звук, наподобяващ скърцане или стенание. Изненадан той попитал друг минувач дали чува същия звук. Оказало се, че всеки може наистина да го чуе. На хората им се струвало, че стоновете идват от съседните храсти, но след като слушал продължително, мъжът разбрал, че всъщност източникът на звука се намира под самия асфалт.

Без да се замисля, той се захванал за работа. Когато започнал да махна плочките на тротоара една по една, и звуците започнали да се усилват. Изпод плочките започнала да се подава кучешка муцуна. Животното обаче не можело да премине през дупката. Оказало се, че кучето е било бременно и затова му трябвало повече пространство. След като разширил дупката малко повече, мъжът успял да освободи кучето.

След спасителната акция животното било изпратено в приют, където родило три кученца с подходяща грижа. Как това куче се е озовало под тротоара, спасителят разбрал чак няколко дни след неочакваната случка. Оказало се, че няколко дни преди спасителната операция на същото място се е срутила част от пътя. Плочките отново са били монтирани, но никой не е забелязал кучето, което се вмъкнало под земята по време на ремонтните дейности. Животното прекарало два дни под земята с малко количество въздух. За щастие на бременното куче, стенанията му били чути преди се окаже твърде късно.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 41 гласа.

Свързани новини