Отидете към основна версия

6 555 26

Oсъдиха петел да не кукурига до живот

  • съд-
  • осъден-
  • петел-
  • кукурига-
  • швейцария

Присъдата е издадена от швейцарски съд

Снимки: shutterstock

Петел получи забрана да кукурига и то не от кой да е, а от съдебната власт в Швейцария.

Делото срещу пернатия песнопоец е било заведено от жител на кантона Цюрих, тъй като птицата кукуригала постоянно, дори и през нощта, съобщава местният вестник Neue Zürcher Zeitung.

Стопанинът на петела е получил разпореждане от съда да осигури тишина от страна на пернатото в интервала между 22.00 часа и 09.00 часа. В посоченото време на петела е забранено да напуска курника, където той ще стои в пълна тъмнина. Също така съдът е наредил да се подобри и шумоизолацията на въпросния курник.

Преди да заведе дело срещу своя съсед, ищетъц следял и записвал стриктно по колко пъти кукурига петелът в денонощие. От предоставените на съда записки става ясно, че птицата и денем, и нощем кукурига средно между 14-44 пъти на час.

Мъжът, който живее в непосредствена близост до законно построения курник в гаража на съседа му, също така бил отчел, че звукът от кукуриганията се чувал на разстояние 15 метра и достигал 84 децибела.

Съдът първоначално се усъмнил в достоверността на данните и затова направил свое собствено измерване с помощта на мобилен телефон.

След независимия тест съдът прие доказателствата за „условно приемливи“.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини