Отидете към основна версия

3 733 8

Рецепта на деня: Шоколадово гато

  • шоколадово гато-
  • десерт-
  • течен сладкиш

Впечатляващ десерт за хубави поводи

Снимка: Shutterstock

Пробвайте тази рецепта за десерт, с който със сигурност ще впечатлите гостите си:

Необходими продукти:

125 г масло

125 г кувертюр

2 бр. яйца

2 бр. жълтъци

60 г пудра захар

по желание: на върха на ножа чили-паста или една малка люта чушка, нарязана на много ситно

20 г брашно

масло за намазване

50 г смлени бадеми

Начин на приготвяне:

Малки формички се намазват с масло и се поръсват със смлени бадеми. Фурната се загрява на 180 С. Маслото и кувертюрът се стапят заедно на водна баня. Разбивате яйцата, жълтъците, пудрата захар и чилито. Към яйцата се прибавят бавно първо шоколадовата смес, а после брашното, като се бие с миксер или тел. Формичките се напълват до 1 см под ръба и се пекат 8 минути, съветва receptite.com. В края на печенето сладкишчетата вътре са още течни. Сервират се горещи, обърнати в чиния, със топка сладолед и чаша ароматно кафе.

Получават се 12 средни сладкишчета във формички за мъфини. Лютивината не се усеща, но затова пък прави шоколадовия вкус много интензивен.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини