Отидете към основна версия

3 593 10

Вижте как пенсионерка се справи с джигитите пред дома си (ВИДЕО)

  • bbc-
  • пенсионерка-
  • баба-
  • джигити-
  • превишена скорост-
  • висока скорост-
  • улица-
  • сешоар

Джин Брукс е намерила доста иновативен начин да се справи с профучаващите коли

Илюстративна снимка: Shutterstock

64-годишната Джин Брукс показа как с помощта на обикновен сешоар човек може успешно да се пребори с нарушителите на пътя и катастрофите.

Обикновената британска пенсионерка стана известна с необикновения си начин за борба с безотговорните шофьори. Уличните състезатели били истинска напаст за всички местни жители. Това било така, докато зетят на възрастната жена не починал от рак.

След като се отърсила от загубата, Джин Брукс отворила кафене в двора на дома си. Спечелените средства тя дарявала на фонда за борба с рака "Мария Кюри". Хората често посещавали домашното ѝ кафене. Пенсионерката обаче забелязала, че шофьорите често превишават скоростта, когато се спускали по баира покрай дома ѝ.

От свой приятел обаче тя разбрала за френския метод за борба с нарушителите с помощта на сешоар. Джин решила да се възползва от френския опит. Тя редовно излизала на тротоара и протягала ръка със сешоара по посока на нарушителите.

Шофьорите започнали да намаляват скоростта. Причината била, че сешоарът много приличал на ръчна камера за контрол на скоростта, която се използва от полицаите. Отдалеч на шофьорите им се струвало, че на тротоара стои инспектор, който мери скоростта на трафика и инстинктивно намаляли.

Пенсионерката станала истинска сензация, след като историята ѝ била разказана от BBC.

В профила на медията във Фейбсук бил публикуван репортаж за Джин. Репортажът събрал невероятните 54 милиона преглеждания. Хората започнали да взимат пример от Джин и създали цяло движение за борба с нарушителите по пътя. Символът на движението станал обикновен сешоар.

Така Джин се е превърнала в истински супергерой, създавайки безвреден начин за противопоставяне на пътнотранспортните произшествия по градските улици.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини