Отидете към основна версия

25 062 6

Рецепта на деня: Салата домати с бурата

  • какво да сготвя-
  • салата-
  • бурата-
  • домати-
  • песто

Бурата е идеално сирене за салата, както и за различни видове паста

Снимка: Shutterstock

Бурата (Burrata) е прясно италианско сирене, което се прави от моцарела и сметана. Външната част е от моцарела, докато вътрешната съдържа сметана. Резултатът: един различен и необикновен вкус, и сирене, което буквално се топи в устата. Бурата е идеално сирене за салата, прошуто, пресни домати със зехтин, различни видове паста. Ето какво да приготвите с него в сезона на розовите домати:

Необходими продукти:

250 гр сирене бурата

300 гр домати биволско сърце

20 мл зехтин

10 гр кедрови ядки

сол и прясно смлян пипер

Босилеково песто:

80 гр босилек

10 гр пармезан

40 мл зехтин

20 гр кедрови ядки

1 скилидка чесън

Доматено масло (за подготовка ден преди това):

800 гр домати

5 клончета мащерка

2 дафинови листа

1 глава чесън

1 черен пипер

10 листа босилек

30 гр доматена паста

250 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Пригответе ароматизираното масло: домати, нарязани на парчета; поставете заедно с всички съставки в тенджера, гответе за 15 минути и охладете в хладилника за 24 часа. Филтрирайте и запазете. Това масло е много ароматно, има красив златист цвят и е идеално за подправки.

Оформете салатата с резени обелени домати, бурата, кедрови ядки, босилеково песто и доматена паста.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини