Отидете към основна версия

6 458 4

Рецепта на деня: Филе миньон със свинско месо

  • какво да сготвя-
  • свинско-
  • месо-
  • филе-
  • миньон
Снимка: Shutterstock

В кулинарията е прието с този термин да се обозначават сочни телешки пържоли обработени по специален начин, за да бъдат сготвени до съвършенство. Но тук ви предлагаме един по-прост вариант на това ястие, със свинско месо. Вижте рецептата:

Необходими продукти:

500 г свинско филе
½ ч.л. прясно смлян черен пипер
сол на вкус
¼ чаша оцет балсамико
¼ чаша сухо червено вино
3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Поръсете черния пипер и солта върху месото. Нека се овкуси добре от двете страни.

Загрейте незалепващ тиган на средна температура. След като мазнината се стопли, сложете месото за около минута от всяка страна, за да се зачерви. Намалете огъня, добавете балсамовия оцет и виното.

Покрийте месото с капак или фолио и задушете по 4-5 минути всяка страна на пържолите. Облейте месото с получения сос и гответе още 2 минути.

Сервирайте месото, декорирано с 1-2 лъжици от балсамовия сос.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.

Свързани новини