Отидете към основна версия

10 902 5

Рецепта на деня: Крем карамел

  • крем карамел-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Класиката в десертите

Снимка: Shutterstock

Крем карамелът е любим десерт на малки и големи. Вижте как да го приготвите по тази изпитана и безупречна рецепта:

Необходими продукти:

6 яйца

600 мл. прясно мляко

100 г захар

1 ч.л. ванилия

За карамела:

6 с.л. захар

1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Прясното мляко (600 мл.) се кипва със захарта (100 г) и ванилията (1 ч.л.). Разбърква се няколко пъти, за да се разтвори захарта. Оставя се да се охлади. Добавят се разбитите яйца (6 бр) и смества се разбърква много добре.

Захарта за карамела (6 с.л.) и лимоновият сок (1 с.л.) се изсипват в малък метален съд и се разтопяват на котлона, докато се получи карамелен сос, пише 1001recepti.com. Той се разпределя в купичките за крем карамел. Отгоре се изсипва внимателно яйчената смес и десертът се поставя с метална тава, в която се налива вода малко над средата на купичките.

Крем карамелът се пече на водна баня при температура 160 градуса до зачервяване на крема. След това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея.

Най-важната тънкост при приготвянето на крем карамел е водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли. Наблюдавайте крем-карамела и ако водата завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.

Свързани новини