Крем карамелът е любим десерт на малки и големи. Вижте как да го приготвите по тази изпитана и безупречна рецепта:
Необходими продукти:
6 яйца
600 мл. прясно мляко
100 г захар
1 ч.л. ванилия
За карамела:
6 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Прясното мляко (600 мл.) се кипва със захарта (100 г) и ванилията (1 ч.л.). Разбърква се няколко пъти, за да се разтвори захарта. Оставя се да се охлади. Добавят се разбитите яйца (6 бр) и смества се разбърква много добре.
Захарта за карамела (6 с.л.) и лимоновият сок (1 с.л.) се изсипват в малък метален съд и се разтопяват на котлона, докато се получи карамелен сос, пише 1001recepti.com. Той се разпределя в купичките за крем карамел. Отгоре се изсипва внимателно яйчената смес и десертът се поставя с метална тава, в която се налива вода малко над средата на купичките.
Крем карамелът се пече на водна баня при температура 160 градуса до зачервяване на крема. След това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея.
Най-важната тънкост при приготвянето на крем карамел е водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли. Наблюдавайте крем-карамела и ако водата завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 леля от неделя
11:28 06.09.2019
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Франкенщайн...!
16:23 06.09.2019
5 Стик Статик Статистик
07:45 07.09.2019