Отидете към основна версия

45 214 6

Рецепта на деня: Сръбска разядка Урнебес

  • какво да сготвя-
  • разядка-
  • сирене-
  • урнебес-
  • сърбия-
  • ракия

Най-много върви с пресен хляб и жълта ракия

Снимка: Shutterstock

Сръбската кухня е любима на българите и е изключително вкусна. Свързваме я с плескавици, ушипци, вешалица, каймак, жълта ракия, Урнебес и други невероятни вкусотии. lpk1tchen.com предлага оригиналната рецепта за разядката Урнебес. Ако не обичате люто, можете да пропуснете лютите чушки и да я приготвите и без тях. Със сигурност ще стане уникално вкусно и в двата варианта.

Необходими продукти:

500 гр. добро качество овче сирене (може да използвате и краве)
1 с. л. каймак (ако нямате и не може да намерите, използвайте крема сирене)
7-8 бр. печени, задушени и обелени червени чушки
3 бр. печени люти чушки (може и повече или по-малко, зависи от вкусът ви)
6-7 скилидки чесън
3 сварени жълтъка
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно чушките. Сложете сиренето в голяма купа и го намачкайте с вилица. Добавете жълтъците и каймака. Всичко трябва да е намачкано и смесено добре.
Накълцайте на ситно чесъна заедно с чушките го добавете в купата със сиренето.
Овкусете с червен пипер, олио и сол и разбъркайте добре.

Урнебесът е готов за сервиране, най-подходящо е с пресен хляб и жълта ракия.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.

Свързани новини