Last news in Fakti

8 Септември, 2019 09:46 45 058 6

Рецепта на деня: Сръбска разядка Урнебес

  • какво да сготвя-
  • разядка-
  • сирене-
  • урнебес-
  • сърбия-
  • ракия

Най-много върви с пресен хляб и жълта ракия

Рецепта на деня: Сръбска разядка Урнебес - 1
Снимка: Shutterstock

Сръбската кухня е любима на българите и е изключително вкусна. Свързваме я с плескавици, ушипци, вешалица, каймак, жълта ракия, Урнебес и други невероятни вкусотии. lpk1tchen.com предлага оригиналната рецепта за разядката Урнебес. Ако не обичате люто, можете да пропуснете лютите чушки и да я приготвите и без тях. Със сигурност ще стане уникално вкусно и в двата варианта.

Необходими продукти:

500 гр. добро качество овче сирене (може да използвате и краве)
1 с. л. каймак (ако нямате и не може да намерите, използвайте крема сирене)
7-8 бр. печени, задушени и обелени червени чушки
3 бр. печени люти чушки (може и повече или по-малко, зависи от вкусът ви)
6-7 скилидки чесън
3 сварени жълтъка
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно чушките. Сложете сиренето в голяма купа и го намачкайте с вилица. Добавете жълтъците и каймака. Всичко трябва да е намачкано и смесено добре.
Накълцайте на ситно чесъна заедно с чушките го добавете в купата със сиренето.
Овкусете с червен пипер, олио и сол и разбъркайте добре.

Урнебесът е готов за сервиране, най-подходящо е с пресен хляб и жълта ракия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    8 2 Отговор
    Еми то разядката в повечето случаи става с чушки, добра е рецептата, но най вече.за тези които обичат аперетив...!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Грешка...

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    Аперитив..!
  • 3 Шкембаро

    16 5 Отговор
    Тоест катък сус сирене..

    Коментиран от #6

  • 4 Анонимен

    12 11 Отговор
    Това, с което сръбските алкохолици почват да пият, на нормалните хора им стига за вечеря.
  • 5 кулинар

    14 0 Отговор
    На чист български език---лютика със сирене. Прави се и със зелени чушки
  • 6 Фани

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Шкембаро":

    Само че, катъкът е без жълтъци.