ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Сръбска разядка Урнебес

Най-много върви с пресен хляб и жълта ракия

Публикувана: 8 Септември, 2019 09:46
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 18161
Рецепта на деня: Сръбска разядка Урнебес
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 25 гласа.

Сръбската кухня е любима на българите и е изключително вкусна. Свързваме я с плескавици, ушипци, вешалица, каймак, жълта ракия, Урнебес и други невероятни вкусотии. lpk1tchen.com предлага оригиналната рецепта за разядката Урнебес. Ако не обичате люто, можете да пропуснете лютите чушки и да я приготвите и без тях. Със сигурност ще стане уникално вкусно и в двата варианта.

Необходими продукти:

500 гр. добро качество овче сирене (може да използвате и краве)
1 с. л. каймак (ако нямате и не може да намерите, използвайте крема сирене)
7-8 бр. печени, задушени и обелени червени чушки
3 бр. печени люти чушки (може и повече или по-малко, зависи от вкусът ви)
6-7 скилидки чесън
3 сварени жълтъка
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно чушките. Сложете сиренето в голяма купа и го намачкайте с вилица. Добавете жълтъците и каймака. Всичко трябва да е намачкано и смесено добре.
Накълцайте на ситно чесъна заедно с чушките го добавете в купата със сиренето.
Овкусете с червен пипер, олио и сол и разбъркайте добре.

Урнебесът е готов за сервиране, най-подходящо е с пресен хляб и жълта ракия.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 25 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Еми то разядката в повечето случаи става с чушки, добра е рецептата, но най вече.за тези които обичат аперетив...!!!

Коментиран от #2


Оценка:
-2 +7

Грешка...
2 Отговор

До коментар #1 от "Лора":


Аперитив..!

Оценка:
-0 +16

Шкембаро
3 Отговор
Тоест катък сус сирене..

Коментиран от #6


Оценка:
-4 +15

Анонимен
4 Отговор
Това, с което сръбските алкохолици почват да пият, на нормалните хора им стига за вечеря.

Оценка:
-10 +9

кулинар
5 Отговор
На чист български език---лютика със сирене. Прави се и със зелени чушки

Оценка:
-0 +11

Фани
6 Отговор

До коментар #3 от "Шкембаро":


Само че, катъкът е без жълтъци.

Оценка:
-2 +8

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери