Отидете към основна версия

10 806 10

Рецепта на деня: Панирана цаца с бира

  • какво да сготвя-
  • цаца-
  • бира-
  • панировка

Освен като съставка в рецептата, бирата е и чудесно допълнение към тази хрупкава цаца

Снимка: Shutterstock

Лятна класика - цаца и бира, може да се добавят и пържени картофки, по рецепта на gotvach.bg:

Необходими продукти:

цаца - 500 г
бира - 150 мл
сол - 3 щипки
брашно - 150 г
черен пипер - 1/4 ч.л млян
яйца - 2 бр.
олио - 200 мл
лимони - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.

Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца. Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.

Пържи се до златисто. Панираната цаца се сервира топла, с резени лимон.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Свързани новини