Last news in Fakti

10 Септември, 2019 10:24 10 727 10

Рецепта на деня: Панирана цаца с бира

  • какво да сготвя-
  • цаца-
  • бира-
  • панировка

Освен като съставка в рецептата, бирата е и чудесно допълнение към тази хрупкава цаца

Рецепта на деня: Панирана цаца с бира - 1
Снимка: Shutterstock

Лятна класика - цаца и бира, може да се добавят и пържени картофки, по рецепта на gotvach.bg:

Необходими продукти:

цаца - 500 г
бира - 150 мл
сол - 3 щипки
брашно - 150 г
черен пипер - 1/4 ч.л млян
яйца - 2 бр.
олио - 200 мл
лимони - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.

Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца. Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.

Пържи се до златисто. Панираната цаца се сервира топла, с резени лимон.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДИН ОТ МОРЕТО

    10 1 Отговор
    БРАВО.....КЛАСИКА В ЖАНРА...👍🏖🏄‍♂️🍺🍺⛵⚓🇧🇬🌞🏝🏝
    НАЗДРАВЕ...
  • 2 Лора

    4 3 Отговор
    Заради почистването, благодаря не желая а в заведение да ядеш цаца си е голям риск...!

    Коментиран от #3

  • 3 Нещо друго да добавя..!

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лора":

    Посолете цацата и да видите, какво ще стане...! Цаца не се соли...!

    Коментиран от #10

  • 4 Джангър Джендем Джендъров

    7 0 Отговор
    Уф! "Всяка рибка се потапя в панировката...." то докато приготви човек една порция, бирата която ще съпровожда ще бъде изпита!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Գեւորգ Գ.

    4 1 Отговор
    Цацата, демек трицоната – не се чисти! Просто е невъзможно!!
  • 9 Алфа Ромео

    3 0 Отговор
    Топим всяка рибка една по една, ей тука вече избихте рибата, и със чистенето също.
  • 10 asdsad

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нещо друго да добавя..!":

    Защо ?