Лятна класика - цаца и бира, може да се добавят и пържени картофки, по рецепта на gotvach.bg:
Необходими продукти:
цаца - 500 г
бира - 150 мл
сол - 3 щипки
брашно - 150 г
черен пипер - 1/4 ч.л млян
яйца - 2 бр.
олио - 200 мл
лимони - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.
Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца. Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.
Пържи се до златисто. Панираната цаца се сервира топла, с резени лимон.
Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ЕДИН ОТ МОРЕТО
НАЗДРАВЕ...
10:37 10.09.2019
2 Лора
Коментиран от #3
10:53 10.09.2019
3 Нещо друго да добавя..!
До коментар #2 от "Лора":
Посолете цацата и да видите, какво ще стане...! Цаца не се соли...!Коментиран от #10
10:58 10.09.2019
4 Джангър Джендем Джендъров
11:33 10.09.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Գեւորգ Գ.
21:27 10.09.2019
9 Алфа Ромео
01:00 11.09.2019
10 asdsad
До коментар #3 от "Нещо друго да добавя..!":
Защо ?23:57 11.09.2019