ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Панирана цаца с бира

Освен като съставка в рецептата, бирата е и чудесно допълнение към тази хрупкава цаца

Публикувана: 10 Септември, 2019 10:24
10 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2464
Рецепта на деня: Панирана цаца с бира
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Лятна класика - цаца и бира, може да се добавят и пържени картофки, по рецепта на gotvach.bg:

Необходими продукти:

цаца - 500 г
бира - 150 мл
сол - 3 щипки
брашно - 150 г
черен пипер - 1/4 ч.л млян
яйца - 2 бр.
олио - 200 мл
лимони - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.

Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца. Всяка рибка се топва в панировката, оставя се да се отцеди и след това се пуска в загрят тиган с мазнина.

Пържи се до златисто. Панираната цаца се сервира топла, с резени лимон.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ЕДИН ОТ МОРЕТО
1 Отговор
БРАВО.....КЛАСИКА В ЖАНРА...👍🏖🏄‍♂️🍺🍺⛵⚓🇧🇬🌞🏝🏝
НАЗДРАВЕ...

Оценка:
-1 +9

Лора
2 Отговор
Заради почистването, благодаря не желая а в заведение да ядеш цаца си е голям риск...!

Коментиран от #3


Оценка:
-3 +3

Нещо друго да добавя..!
3 Отговор

До коментар #2 от "Лора":


Посолете цацата и да видите, какво ще стане...! Цаца не се соли...!

Коментиран от #10


Оценка:
-0 +6

Джангър Джендем Джендъров
4 Отговор
Уф! "Всяка рибка се потапя в панировката...." то докато приготви човек една порция, бирата която ще съпровожда ще бъде изпита!

Оценка:
-0 +5

5
Този коментар е премахнат от модератор
6
Този коментар е премахнат от модератор
7
Този коментар е премахнат от модератор
Գեւորգ Գ.
8 Отговор
Цацата, демек трицоната – не се чисти! Просто е невъзможно!!

Оценка:
-1 +2

Алфа Ромео
9 Отговор
Топим всяка рибка една по една, ей тука вече избихте рибата, и със чистенето също.

Оценка:
-0 +2

asdsad
10 Отговор

До коментар #3 от "Нещо друго да добавя..!":


Защо ?

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Пламен Константинов
Пламен Константинов коментира получената награда за треньор на годината в България за 2015 година
Не говори добре за българския спорт, че аз съм треньор на годината"

Още бисери