Отидете към основна версия

15 480 3

Рецепта на деня: Най-сочните мариновани пилешки пържоли

  • какво да сготвя-
  • пилешко-
  • пържоли-
  • марината-
  • на фурна

Един нетрадиционен начин за приготвяне на пилешко

Снимка: Shutterstock

Пилешките пържоли са просто ястие, което повечето хора обичат. Нежно пиле с подправки и златиста коричка - идеално ястие за всички случаи. Свикнали сме да правим пържолите на тиган, да ги потапяме в яйце, а след това в брашно. От zajenata.bg предлагат един нетрадиционен начин как да приготвите пилешки пържоли. Брашно и яйце за тази рецепта няма да са необходими. Това ястие е находка за онези, които предпочитат сочно месо и не обичат да мият ръцете си от лепкава панировка.

Необходими продукти:

4 бр. пилешко филе

40 грама мед

30 грама горчица

3-4 скилидки чесън

50 грама майонеза

сол на вкус

червен пипер на вкус

червен пипер на вкус

30 мл слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

За да се приготви марината, смесете горчица, слънчогледово олио, чесън, течен мед и майонеза. Добавете сол и подправки на вкус. Разбъркайте всичко.

Измийте пилешкото филе, изсушете го с хартиена кърпа и нарежете на тънки филийки. Покрийте месото с домакинско фолио и внимателно го начукайте. След това поставете пилешкото месо в дълбока купа, изсипете марината и оставете за 1-2 часа.

Сложете маринованите пържоли върху лист за печене, залейте месото с останалата марината и поставете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Поднесете ги с любимия си сос и зеленчукова салата.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.

Свързани новини