Пилешките пържоли са просто ястие, което повечето хора обичат. Нежно пиле с подправки и златиста коричка - идеално ястие за всички случаи. Свикнали сме да правим пържолите на тиган, да ги потапяме в яйце, а след това в брашно. От zajenata.bg предлагат един нетрадиционен начин как да приготвите пилешки пържоли. Брашно и яйце за тази рецепта няма да са необходими. Това ястие е находка за онези, които предпочитат сочно месо и не обичат да мият ръцете си от лепкава панировка.
Необходими продукти:
4 бр. пилешко филе
40 грама мед
30 грама горчица
3-4 скилидки чесън
50 грама майонеза
сол на вкус
червен пипер на вкус
червен пипер на вкус
30 мл слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
За да се приготви марината, смесете горчица, слънчогледово олио, чесън, течен мед и майонеза. Добавете сол и подправки на вкус. Разбъркайте всичко.
Измийте пилешкото филе, изсушете го с хартиена кърпа и нарежете на тънки филийки. Покрийте месото с домакинско фолио и внимателно го начукайте. След това поставете пилешкото месо в дълбока купа, изсипете марината и оставете за 1-2 часа.
Сложете маринованите пържоли върху лист за печене, залейте месото с останалата марината и поставете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
Поднесете ги с любимия си сос и зеленчукова салата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Двойна самоличност
10:52 11.09.2019
2 гладен
Коментиран от #3
11:29 11.09.2019
3 Венeлина
До коментар #2 от "гладен":
Обoжавам течeн бял шоколад... Не забравяй да носиш и кoндоми, имам лека тpеперyшка... След 0:30ч съм свободна:-) ;-)16:47 11.09.2019