Отидете към основна версия

4 307 8

Рецепта на деня: Френска лучена супа

  • супа-
  • лучена супа-
  • лук-
  • какво да сготвя

Тази супа е чудесно начало на всяко обедно меню

Снимка: Shutterstock

Рецептата за френска лучена супа е винаги бърз отговор на трудния въпрос:”Какво да сготвя днес?”. Тя е много популярна и често приготвяна по цял свят, тъй като продуктите за нея се намират лесно, а и самото ѝ приготвяне не е сложно.

Необходими продукти:

1.2 кг бял лук

1.2 л зеленчуков бульон

120 гр масло

80 гр брашно

100 мл узо

2 с.л. мед

50 гр кашкавал

100 мл олио

1 скилидка чесън

магданоз

сол

черен пипер

4 филийки франзели

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Загрейте олиото в дълбока тенджера и задушете лука до пълното му омекване (около 25 минути), като прибавяте маслото постепенно, на 3 пъти в процеса на готвене. Овкусете със сол и черен пипер. След като лукът стане златист, добавете и брашното и бъркайте, за да се получи хомогенна смес. След това прибавете меда и узото, долейте зеленчуковия бульон и оставете на котлона да ври около 40 минути.

След като супата е готова, натрийте филийките от франзела с чесън, намажете с масло и поставете отгоре парче кашкавал. Запечете ги във фурна до получаване на златист загар.

Поднесете супата в дълбока чиния, като в средата поставите кашкаваленото хлебче и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.

Свързани новини