ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Френска лучена супа

Тази супа е чудесно начало на всяко обедно меню

Публикувана: 13 Септември, 2019 10:23
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2477
Рецепта на деня: Френска лучена супа
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Рецептата за френска лучена супа е винаги бърз отговор на трудния въпрос:”Какво да сготвя днес?”. Тя е много популярна и често приготвяна по цял свят, тъй като продуктите за нея се намират лесно, а и самото ѝ приготвяне не е сложно.

Необходими продукти:

1.2 кг бял лук

1.2 л зеленчуков бульон

120 гр масло

80 гр брашно

100 мл узо

2 с.л. мед

50 гр кашкавал

100 мл олио

1 скилидка чесън

магданоз

сол

черен пипер

4 филийки франзели

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Загрейте олиото в дълбока тенджера и задушете лука до пълното му омекване (около 25 минути), като прибавяте маслото постепенно, на 3 пъти в процеса на готвене. Овкусете със сол и черен пипер. След като лукът стане златист, добавете и брашното и бъркайте, за да се получи хомогенна смес. След това прибавете меда и узото, долейте зеленчуковия бульон и оставете на котлона да ври около 40 минути.

След като супата е готова, натрийте филийките от франзела с чесън, намажете с масло и поставете отгоре парче кашкавал. Запечете ги във фурна до получаване на златист загар.

Поднесете супата в дълбока чиния, като в средата поставите кашкаваленото хлебче и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ракия и сланина и лук😂😂
1 Отговор
Аи сиктир бе😂😂😂

Оценка:
-2 +0

,, Луксозната, муфтажийка
2 Отговор
Пробвах тази супа, не можах да я оценя, защото съм от катун...! Тази супа, преди много години е била почти редовната храна за бедните французи, сега е специалитет в добрите им ресторанти...! Ако някой си мисли, че се приготвя лесно, не е така...! Но който иска нека пробва...!

Оценка:
-1 +2

ouzo12
3 Отговор
Френска лучена супа по гръцки (с узо). И защо трябва да ври 40 минути? За да не е жилаво месото ли?

Оценка:
-0 +5

4
Този коментар е премахнат от модератор
5
Този коментар е премахнат от модератор
Шкембаро
6 Отговор
След това шут на котлето и се мятат пържолите на жарта!

Оценка:
-1 +7

7
Този коментар е премахнат от модератор
Франкенщайн...!
8 Отговор
Защо ще се мъча да готвя, едни солетки от 20 стинки..икономично и може да ми излекува нещо от тази диета...! Едва ли, но ще пробвам..!

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Волен Сидеров
Лидерът на "Атака" протестира срещу певческата изява на Софи Маринова в парламента:
Предлагам следващия път от тази трибуна да поканите Азис, и без това вашият министър на образованието го подкрепя."

Още бисери