Отидете към основна версия

5 735 2

Рецепта на деня: Киш с печени чушки и козе сирене

  • какво да сготвя-
  • киш-
  • чушки-
  • сирене-
  • без месо

Един вариант на класическия киш

Снимка: Shutterstock

Кишът е класика, която може да се приготви в най-различни интерпретации. Ето една рецепта с чушки и козе сирене.

Необходими продукти:

200 гр. брашно

100 гр. масло

1 жълтък

1 щип. сол

3 с.л. вода

6 печени чушки

4 яйца

200 мл. течна сметана

200 мл. прясно мляко

200 гр козе сирене

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява, а маслото се нарязва на парченца. Двете се смесват с жълтъка, солта и 3 с.л. вода. Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.

Дъното на формата се покрива с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб около 4 см. Печените белени червени чушки се нарязват на кубчета и се изсипват върху тестото. Яйцата се разбиват с млякото и сметаната. Подправят се със сол и черен пипер и се изливат върху чушките. Най-отгоре се натрошава козето сирене. Кишът се пече около 50 минути на 180 градуса. Преди да се разреже, се оставя леко да се охлади.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини