Кишът е класика, която може да се приготви в най-различни интерпретации. Ето една рецепта с чушки и козе сирене.
Необходими продукти:
200 гр. брашно
100 гр. масло
1 жълтък
1 щип. сол
3 с.л. вода
6 печени чушки
4 яйца
200 мл. течна сметана
200 мл. прясно мляко
200 гр козе сирене
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява, а маслото се нарязва на парченца. Двете се смесват с жълтъка, солта и 3 с.л. вода. Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
Дъното на формата се покрива с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб около 4 см. Печените белени червени чушки се нарязват на кубчета и се изсипват върху тестото. Яйцата се разбиват с млякото и сметаната. Подправят се със сол и черен пипер и се изливат върху чушките. Най-отгоре се натрошава козето сирене. Кишът се пече около 50 минути на 180 градуса. Преди да се разреже, се оставя леко да се охлади.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Франкенщайн...!
11:30 16.09.2019
2 Пръчо
11:38 16.09.2019