Отидете към основна версия

18 Септември, 2019 10:17, обновена 18 Септември, 2019 10:17 8 799 3

Рецепта на деня: Пилешка кавърма в омлет

  • пилешко-
  • кавърма-
  • омлет-
  • какво да сготвя-
  • месо

Традиционно ястие, приготвено по нетрадиционен начин

Снимка: Shutterstock

Кавърмата е ястие от месо, най-често свинско, лук, чушки и подправки, печено на фурна в гювечета. Но днес ви предлагаме една по-различна рецепта за кавърма с пилешко месо, поднесена в омлет:

Необходими продукти:

3 с.л. зехтин

2 с.л. масло

300 г бяло пилешко месо без кост

3-4 глави стар лук

3-4 скилидки чесън

1 морков

шепа гъби печурки

2 печени червени чушки

1 люта чушка(суха)

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 с.л. сол

150 мл бяло вино

черен пипер

щипка захар

щипка суха чубрица

майорана

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета, а лука и моркова - на дребно. Запържете за кратко месото, само докато побелее и го извадете с решетъчна лъжица.

В същата мазнина задушете лука и моркова, разбъркайте няколко пъти и налейте 100 мл топла вода. Задушава се за 15 минути на слаб огън като се разбърква от време на време.

Прибавете нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на зеленчуците. След това добавете печенитe чушки, месото и всички подправки. Налейте виното и гответе още 10 минути.

Сервирайте в предварително направен омлет.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.

Свързани новини