Кавърмата е ястие от месо, най-често свинско, лук, чушки и подправки, печено на фурна в гювечета. Но днес ви предлагаме една по-различна рецепта за кавърма с пилешко месо, поднесена в омлет:
Необходими продукти:
3 с.л. зехтин
2 с.л. масло
300 г бяло пилешко месо без кост
3-4 глави стар лук
3-4 скилидки чесън
1 морков
шепа гъби печурки
2 печени червени чушки
1 люта чушка(суха)
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 с.л. сол
150 мл бяло вино
черен пипер
щипка захар
щипка суха чубрица
майорана
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета, а лука и моркова - на дребно. Запържете за кратко месото, само докато побелее и го извадете с решетъчна лъжица.
В същата мазнина задушете лука и моркова, разбъркайте няколко пъти и налейте 100 мл топла вода. Задушава се за 15 минути на слаб огън като се разбърква от време на време.
Прибавете нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на зеленчуците. След това добавете печенитe чушки, месото и всички подправки. Налейте виното и гответе още 10 минути.
Сервирайте в предварително направен омлет.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Франкенщайн...!
11:22 18.09.2019