ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Пилешка кавърма в омлет

Традиционно ястие, приготвено по нетрадиционен начин

Публикувана: 18 Септември, 2019 10:17
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4430
Рецепта на деня: Пилешка кавърма в омлет
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Кавърмата е ястие от месо, най-често свинско, лук, чушки и подправки, печено на фурна в гювечета. Но днес ви предлагаме една по-различна рецепта за кавърма с пилешко месо, поднесена в омлет:

Необходими продукти:

3 с.л. зехтин

2 с.л. масло

300 г бяло пилешко месо без кост

3-4 глави стар лук

3-4 скилидки чесън

1 морков

шепа гъби печурки

2 печени червени чушки

1 люта чушка(суха)

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 с.л. сол

150 мл бяло вино

черен пипер

щипка захар

щипка суха чубрица

майорана

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета, а лука и моркова - на дребно. Запържете за кратко месото, само докато побелее и го извадете с решетъчна лъжица.

В същата мазнина задушете лука и моркова, разбъркайте няколко пъти и налейте 100 мл топла вода. Задушава се за 15 минути на слаб огън като се разбърква от време на време.

Прибавете нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на зеленчуците. След това добавете печенитe чушки, месото и всички подправки. Налейте виното и гответе още 10 минути.

Сервирайте в предварително направен омлет.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
2
Този коментар е премахнат от модератор
Франкенщайн...!
3 Отговор
Отново много сложна рецепта не е за мен...! Помийката с три листа по ме устройва, че мъжа не може без нея..!

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.