Отидете към основна версия

15 603 3

Рецепта на деня: Крехко свинско в гювеч

  • свинско-
  • гювеч-
  • месо-
  • какво да сготвя
Снимка: Shutterstock

Приготвянето на свинско месо отнема повече време, но тази рецепта си заслужава времето, заради страхотния вкус и крехкостта на месото, които се получават като резултат.

Необходими продукти:

6 бр. вратни свински пържоли

1 глава лук

2 моркова

250 гр. печурки

6 бр. печени чушки

100 мл бяло вино

сол

черен пипер

олио

кашкавал

Начин на приготвяне:

Запържете за кратко от двете страни вратните пържоли в тиган със сгорещена мазнина. След това ги извадете и ги поръсете със сол и черен пипер.

На дъното на глинен гювеч наредете ред свински пържоли. Отгоре върху тях разпределете половината от изчистените и нарязани на шайби лук, моркови и гъби. Добавете малко сол и черен пипер и отново наредете ред пържоли.

Най-горе сложете останалите нарязани зеленчуци и печените чушки. Отново овкусете зеленчуците.

Залейте пържолите с мазнината от пърженето и бялото вино, след което сложете гювеча в студена фурна.

Пече се на 220 градуса за около половин час, а след това температурата се намалява на 180 градуса. Когато месото е готово, махнете капака и поръсете с настърган кашкавал.

Допечете, докато се разтопи кашкавалът.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.

Свързани новини