Приготвянето на свинско месо отнема повече време, но тази рецепта си заслужава времето, заради страхотния вкус и крехкостта на месото, които се получават като резултат.
Необходими продукти:
6 бр. вратни свински пържоли
1 глава лук
2 моркова
250 гр. печурки
6 бр. печени чушки
100 мл бяло вино
сол
черен пипер
олио
кашкавал
Начин на приготвяне:
Запържете за кратко от двете страни вратните пържоли в тиган със сгорещена мазнина. След това ги извадете и ги поръсете със сол и черен пипер.
На дъното на глинен гювеч наредете ред свински пържоли. Отгоре върху тях разпределете половината от изчистените и нарязани на шайби лук, моркови и гъби. Добавете малко сол и черен пипер и отново наредете ред пържоли.
Най-горе сложете останалите нарязани зеленчуци и печените чушки. Отново овкусете зеленчуците.
Залейте пържолите с мазнината от пърженето и бялото вино, след което сложете гювеча в студена фурна.
Пече се на 220 градуса за около половин час, а след това температурата се намалява на 180 градуса. Когато месото е готово, махнете капака и поръсете с настърган кашкавал.
Допечете, докато се разтопи кашкавалът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дедо ви
10:17 20.09.2019
2 .....
10:30 20.09.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.