Отидете към основна версия

10 427 16

Мистериозна военна база се показа изпод снега на Антарктида (СНИМКИ)

  • база-
  • военно-
  • военни-
  • антарктида-
  • сняг-
  • тайна-
  • мистерия

Базата може да се види ясно в Google Earth при задаване на конкретните координати в търсачката

Австралийски изследователи извадиха наяве сателитни снимки от Google Earth на изоставена военна база, която се намира в Антарктида. Ръководителят на групата Ерик Робъртс съобщи, че целият район, където се намира базата, е бил проучен предварително, пише The Sun.

Експертите заявяват, че изоставената база постепенно потъва в ледника и буквално след няколко години от нея няма да остане никаква следа. Учените се надяват експедицията им, която е планирана за месец декември, да им позволи да научат повече за тайнствената база, докато тече изследването ѝ.

Изследователите възнамеряват да се сдобият с документи и артефакти, които евентуално се съхраняват там. По-рано се появи информация, че районът е проучван само с помощта на снимки от Космоса. От тях е установено, че във въпросния участък има странни постройки и писта за излитане и кацане.

Източник от Пентагона разкри, че се планира и американска експедиция. В групата ще влязат американски учени, няколко сапьора и научни работници. Те ще се опитат да изяснят на коя държава е принадлежала тайнствената база.

Следва да се отбележи, че през юли въпросният обект не е бил фиксиран на нито една спътникова снимка. Учените предполагат, че е била покрита със сняг при поредната снежна буря. Експертите отбелязват, че ще бъде много трудно да се намери базата, но те разполагат с точни координати, което значително опростява задачата им. Всеки, който желае, може да види въпросните образувания в снега в Google Earth, чиито координати са 75°00'47.0"S 0°04'52.7"E.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини