Отидете към основна версия

4 660 3

Рецепта на деня: Фритата с броколи

  • фритата-
  • омлет-
  • яйца-
  • броколи-
  • какво да сготвя-
  • яйцата

Неустоим омлет по италиански

Снимка: Shutterstock

Фритата е италианско ястие на основата на яйца, подобно на омлет, обогатено с допълнителни съставки като месо, сирена или зеленчуци. Днес ви предлагаме рецепта за фритата с броколи, лук и кашкавал.

Необходими продукти:

8 големи яйца
2 чаени лъжички зехтин
1 глава червен лук, нарязан
2 чаши броколи, сварени
¼ чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер
½ чаша настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Отделете 4 от яйцата. Разделете жълтъците от белтъците. Към белтъците добавете другите 4 цели яйца и 2 супени лъжици вода. Разбийте добре, докато се получи пухкава смес.

В тиган с незалепващо покритие загрейте мазнината на умерен огън. Запържете лука за около 5 минути. След това и броколите за още 2 минути. Подправете със сол и пипер. Изсипете сместа с яйцата върху зеленчуците, така че да покрие равномерно. Намалете огъня и похлупете. Нека се пържи за около 8 минути. Малко преди да е готово прибавете и кашкавала и оставете да се разтопи, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини