Отидете към основна версия

12 662 22

23-годишна умря по време на пластична операция, за която тегли кредит

  • пластична операция-
  • пластична хирургия-
  • инцидент-
  • смърт-
  • пациенти-
  • кредит

Банката, отпуснала кредита, си иска парите, а от болницата отказват да ги върнат на семейството

Илюстративна снимка: Shutterstock

23-годишната Лина Бетенкорт от Колумбия, е починала през септември миналата година на операционната маса в клиника за пластична хирургия във Валенсия, докато е била оперирана за увеличаване на гърдите. Младата жена е теглила кредит за интервенцията.

Сега банката, която е отпуснала кредита за операцията, си иска парите от семейството на починалото момиче, а клиниката отказва да ги върне, пише bulgaros.ovh. Приятелка на Лина разказва пред La Sexta, че операцията е трябвало да продължи около час, но чак след три часа докторът, който оперирал младото момиче, излязъл от операционната зала с наведена глава и съобщил на близките ѝ, че „Нещо неприятно се е случило“.

Оказва се, че момичето получава сърдечен удар на операционната маса, но докторите не разбрали навреме, а когато са започнали да я реанимират, вече било късно. Лина е била в кома в продължение на три часа, но по-късно е починала.

Семейство на починалото момиче е подало съдебен иск срещу клиниката за предизвикани морални и материални щети, но делото ще се проточи поне година, казват запознати със случая. Адвокатът на семейството иска от клиниката да върне парите за операцията на банката преди да приключи делото, но те отказват. От клиника „Дорсиа“ казали, че няма да върнат парите, защото нямали вина за случилото се. Според тях операцията е преминала без усложнения, а момичето се почувствало зле и изгубила съзнание след операцията в залата за възстановяване. Свидетели обаче твърдят, че момичето изобщо не е излизало от операционната зала.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.

Свързани новини