Отидете към основна версия

55 105 55

Огромен гаф на финала на "България търси талант" отне успеха на участник

  • българия търси талант-
  • гаф-
  • финал-
  • голяма награда-
  • успех-
  • участник

Георги Георгиев, който се нареди на второ място, се размина с победата заради компютърна грешка

Финалът на "България търси талант" отбеляза грандиозен гаф, който коства загубата на един от участниците.

Георги Георгиев показа изумителни математически способности, които изумяват дори най-големите гении. На финалната права той трябваше да раздели огромни цифри, а след това да покаже още от уменията си.

Компютърът изчисли, че Георги е допуснал само една грешка, което видимо не се отрази добре на участника. И според зрителския вот той се нарежда на второ място, след незрящия Андриян Асенов, който пък се оказа страхотен гласов имитатор на редица знаменитости.

В крайна сметка се оказа, че Георги не е допуснал грешка, а всъщност компютърната програма е сгрешила. Затова научаваме тази сутрин от Даниел Петканов, който бе един от водещите на петия сезон на "България търси талант".

"На финала вчера Георги Георгиев допусна една единствена грешка в преследването на световен рекорд на живо в предаването... След проверка се оказва, че софтуерът е допуснал грешката. Същият софтуер, който е легализиран и се ползва на световните първенства по скоростна калкулация. Изводът е - машината може да сбърка, но Георги - НЕ! Адмирации отново за това, което направи този скромен човек! Пожелавам му да продължи да прославя България на световните форуми и да вдъхновява с гения, който притежава", поясни Даниел Петканов.

Оказа се, че Георги е вдъхновил и много деца да тръгнат по неговия път. "Детето ми, което е на 9 години, ме помоли при всяка изява на Георги да гласуваме за него; започна да решава задачи по математика заради неговия пример! Ето това е талант, който за съжаление продуцентите не уловиха. Аман! Нужна е сила на духа и плам, с които да заредиш мъниците- Георги го притежава и вярвам, че ще успее в мечтата си да отвори школа", пиша една горда майка в официалната страница на шоуто.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 132 гласа.

Свързани новини