Last news in Fakti

17 Декември, 2019 11:10 55 096 55

Огромен гаф на финала на "България търси талант" отне успеха на участник

  • българия търси талант-
  • гаф-
  • финал-
  • голяма награда-
  • успех-
  • участник

Георги Георгиев, който се нареди на второ място, се размина с победата заради компютърна грешка

Финалът на "България търси талант" отбеляза грандиозен гаф, който коства загубата на един от участниците.

Георги Георгиев показа изумителни математически способности, които изумяват дори най-големите гении. На финалната права той трябваше да раздели огромни цифри, а след това да покаже още от уменията си.

Компютърът изчисли, че Георги е допуснал само една грешка, което видимо не се отрази добре на участника. И според зрителския вот той се нарежда на второ място, след незрящия Андриян Асенов, който пък се оказа страхотен гласов имитатор на редица знаменитости.

Огромен гаф на финала на "България търси талант" отне успеха на участник

В крайна сметка се оказа, че Георги не е допуснал грешка, а всъщност компютърната програма е сгрешила. Затова научаваме тази сутрин от Даниел Петканов, който бе един от водещите на петия сезон на "България търси талант".

"На финала вчера Георги Георгиев допусна една единствена грешка в преследването на световен рекорд на живо в предаването... След проверка се оказва, че софтуерът е допуснал грешката. Същият софтуер, който е легализиран и се ползва на световните първенства по скоростна калкулация. Изводът е - машината може да сбърка, но Георги - НЕ! Адмирации отново за това, което направи този скромен човек! Пожелавам му да продължи да прославя България на световните форуми и да вдъхновява с гения, който притежава", поясни Даниел Петканов.

Огромен гаф на финала на "България търси талант" отне успеха на участник

Оказа се, че Георги е вдъхновил и много деца да тръгнат по неговия път. "Детето ми, което е на 9 години, ме помоли при всяка изява на Георги да гласуваме за него; започна да решава задачи по математика заради неговия пример! Ето това е талант, който за съжаление продуцентите не уловиха. Аман! Нужна е сила на духа и плам, с които да заредиш мъниците- Георги го притежава и вярвам, че ще успее в мечтата си да отвори школа", пиша една горда майка в официалната страница на шоуто.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 132 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пльок

    479 37 Отговор
    Типично за капитализма ще спечели простака имитатор а гения да ходи да копае някъде! Най лесно се манипулират прости маси!

    Коментиран от #41

  • 2 Ами, да...

    370 15 Отговор
    При такова жури + Петканов , ИНТЕЛЕКТА на участника и компютъра нямат шанс
  • 3 Японеца

    400 10 Отговор
    То цялото предаване е един гаф!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Здрасти

    198 15 Отговор
    Малееее малееев каква комисия. Ужас. И тия ли са "талантите" на България !!!!!!?
    Просто нямам думи. Кажете кой от тях е някакъв талант в България, и с какво ?

    Коментиран от #14

  • 6 Крайно разочарован

    195 13 Отговор
    Фактът че организаторите на шоуто гласят резултата както си искат опоручава целия замисъл на предаването и го прави от шоу в пасквил който никой няма да гледа по-вече. Като искат да проявяват милосърдие да си направят една фондация дс благотворителна цел, а не да се гаврят със собствената си публика.

    Коментиран от #35

  • 7 vvvvv

    166 5 Отговор
    Това си е семейно предаване с едни същи муцуни. Затова и не се гледа. Само сами си се хвалят. А победителят се решава предварително.
  • 8 Гаф на гафовете

    167 6 Отговор
    Представете си какво са си помислили чуждестранните участници пропътували хиляди километри за да учавстват, след като са разбрали кой е победителя. Това българина ако не се замеси в куропционна схема не може да живее. Срам и резил .................
  • 9 месара

    77 16 Отговор
    абе защо ежедневно ни заливате с глупава и на никого не нужна информация?
  • 10 Краси

    184 4 Отговор
    Заради тяхна грешка ,трябва да му(Георги) дадат и на него наградата.
    Но нямя такава държава ,като БГ
  • 11 Pipi

    252 7 Отговор
    Георги трябваше да спечели, а го порязаха жестоко. Как ще го компенсират сега?! Андриян имитирал редица знаменитости...не бяха ли само трима. Нямаше разлика между участието му на кастинга и финала - пак си имитираше Тодор Колев, Бойко Борисов и Слави Трифонов. Или всичко е нагласено или гласувалите са пълни глупаци. Жалко за Георги :(

    Коментиран от #13, #19

  • 12 Бай хей

    133 10 Отговор
    Еврото..,защо не си гледа внуците..а със синчето и заработват фамилно..
  • 13 Шнур

    36 5 Отговор

    До коментар #11 от "Pipi":

    Няма или-и за двете си абсолютно прав/а
  • 14 Отговор

    86 9 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    Аааа, не си прав. Катето има голям талант. Също голям талант има и момичето с голямата уста. Огромен талант.

    Коментиран от #17

  • 15 Стсрец

    137 1 Отговор
    Ами който умее да направи един сайт и всички да дадем по 1 лев и да съберем сума с 10 000 лева по-голяма от тая на победителя и да я дадем на Георги
    Той я заслужава
  • 16 Стсрец

    73 7 Отговор
    Ами който умее да направи един сайт и всички да дадем по 1 лев и да съберем сума с 10 000 лева по-голяма от тая на победителя и да я дадем на Георги
    Той я заслужава
  • 17 Всъщност

    39 5 Отговор

    До коментар #14 от "Отговор":

    На момичето , най-добрата изява пред камера е едно кратко домашно порно .
  • 18 Алфа Вълкът

    66 6 Отговор
    Те по принцип хората които гласуват са пълни глупаци, а тия дето ги гледат са обикновени глупаци.
  • 19 Алфа Вълкът

    35 5 Отговор

    До коментар #11 от "Pipi":

    Те по принцип хората които гласуват са пълни глупаци, а тия дето ги гледат са обикновени глупаци.
  • 20 686

    12 3 Отговор
    Тоя пич що ходи с бронежилетка?

    Коментиран от #24, #32

  • 21 разочарован

    117 1 Отговор
    Разбира се че Георги трябваше да спечели.Колко човека в България го могат това което той прави докато имитатори -колкото искаш.В края на краищата реалито се нарича България търси талант.Моите уважения към Андриан .Той не е виновен.Наистина започвам да си мисля, че всичко е нагласено.
  • 22 9689

    93 9 Отговор
    Браво Георги,извинявай но в мутренска държава това е нормално.Машината не греши ,някой я е принудил....
  • 23 Един друг

    91 3 Отговор
    Видяхме две прости футки едната дърта,която я лансират от години в разни формати за да взема пари от къде може.Това не може да е жури.
    Сега включиха и синчето и и, и един некадърник който също почват да лансират.До кога ще гледаме некадърници като уж звезди.
    Нямале хора професионалисти завършили Натфиз.Т оверно че населението е много елементарно ама това е прекалено.
  • 24 Това

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "686":

    Това е снимка от пулофинала
  • 25 Истината

    73 4 Отговор
    Хмм интересно как така е объркал софтуерът. Пробвах да разделя двете числа и се получи отговорът на участника наистина. Но това, че софтуерът не е работи могат да лъжат хората, които не са виждали компютър. Компютърът не може да обърка така операция ( може да е прибавило 1 на ум някъде :Д ) като деление. Целият "велик" софтуер е няколко реда програмен код, който може всеки осмокласник да направи. Но компютърът може да бъде програмиран да извежда грешен отговор както в този случай. Дерзайте.
  • 26 хохо

    79 1 Отговор
    Компютър не греши. Грешката е софтуерна и е заложена предварително. Всъщност това е измама и при желание може да се разследва
  • 27 Ужас

    55 2 Отговор
    Синчето е доста нагло и некадърно.
  • 28 Питача

    70 4 Отговор
    То, при капитализма е така. Математика получава заплата на чистача, а имитатора, ако е политкоректен, може и милионер да стане.
    Това е ясно.
    Аз питам, от всички сезони на България търси таланти, какво спечели България? Къде са тия таланти, какво правят за България, какво правят за себе си и кой ги знае по света?
    Халваджиите е ясно, печелят (ма те на са българи), "франс-чайза" и той печели, ма и те на са българи. Мобилните оператори и те печелят, но не са българи. Енерго-дружествата и те печелят, ама и те на са българи....
    Кога ще наритаме тия формати, дето от тях не печелим ние, а само си изпростяваме населението. И то барабар с енерго дружествата, операторите и халваджиите?!
    Огледайте се, хора! Вижте какви зомбита ни заобикалят!

    Коментиран от #33, #34, #42

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Йордан

    12 23 Отговор
    А бе, умници, защо пишете глупости? Въобще направихте ли елементарното усилие да проверите каква беше задачата, какъв беше отговорът на Георги и какъв беше отговорът, който даде компютърът? Проверихте ли нещата преди да тиражирате тази фалшива сензация.

    И четейки коментарите разбирам защо Бойко еднокнижния ни ръководи вече 15 години. Сънародници, глупави сте до немай къде, щом се връзвате на всякакви тъпотиите, които се пишат в медиите. И интелектуалното ви ниво не е много далеч от маймуните, живели преди 10 000 години.

    Коментиран от #50

  • 31 Йордан

    9 9 Отговор
    Някой по-горе е написал:
    "Пробвах да разделя двете числа и се получи отговорът на участника наистина. "

    Пичага, я сега напиши тук кои са числата, които трябва да се разделят. Напиши също така отговора, който даде Георги, и напиши отговора, който изкара компютърът. Сега вземи елка и сам сметни колко е частното на тези 2 числа. Колко получи?

    Хайде да работим с факти, преди да пишем тъповати коментари.
  • 32 Peci kupona

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "686":

    Че в тоя сняг как да ходи :)
  • 33 Сух

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Питача":

    Определено си човек, който мисли..
  • 34 Перо

    11 14 Отговор

    До коментар #28 от "Питача":

    Ей , докрай си останахте прости шумкарите , все сте неадекватни на реалността.. Стартовата заплата след дипломирането на математиците през 2019 г е 2435лв , някъде към 1400долара, преди тях е само Информатика. При соца математиците почваха със 180лева, което беше към 60 долара и с докрай си оставаха забити за сметка на разни партийни рабфаци , та гледаха да оцелеят с частни уроци, които бяха забранени, та се криеха все едно са престъпници.
  • 35 Много неграмотност

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Крайно разочарован":

    Опорочава, а не "опоручава", срамота!
  • 36 Без име

    14 0 Отговор
    Има ли предаване,което да бъде коректно?
  • 37 vasik atanasova

    25 3 Отговор
    журито е съставено от олигофрени
  • 38 Сульо

    16 3 Отговор
    Боли ме Кypa за това ултрaтъпo предаване. Всички БГ телевизии да изгорят - все ми е тая.
  • 39 Галин Даскалов

    28 3 Отговор
    Ехоо, незнам какво се цели с тази статийка, но Георги действително допусна грешка. Факт! Факт е, че и онзи Вълканов не спря да дудне глупости на главата на човека, докато смята! Факт е, че трябва да се прави разлика между талант и Гений. Георги Георгиев е гений!!! Другото е елементарна математика! Смятайте, преди да пишето глупости! Аз го сметах на ръка, та 67273206/9867 е 6818, а не 6918, както изписа Георги, но това няма никакво значение! За мен той е големият печаливш!!! Не търсете евтини сензации там, където ги няма! Не ми е ясно какво целите, но Вълканов няма място в Тв ефира!!! Този човек е абсолютна излъгация...
  • 40 чурата

    11 2 Отговор
    А какво стана с момченцето гайдар. Педи няколко предавания всички от журито му казаха "Да", но повече, никой не чу нищо за него, дори го нямаше на финала?
  • 41 Нема значение

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пльок":

    🤣🤣🤣🤣🤣
  • 42 ЕВАЛА

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Питача":

    ЗА КОМЕНТАРА ПИЧ......И 100 + ОТ МЕН
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Петканов

    19 3 Отговор
    ФАКТ Е ЧЕ ,не млъкна докато човека смяташе.
  • 45 Добре

    4 5 Отговор
    Всички предавания формати и печеливши се спускат от американското посолство.
  • 46 Някой

    15 0 Отговор
    Дайте две първи места! Не е трудно, а и ще си направите реклама! Таланта му е невероятен!
  • 47 ффф

    13 2 Отговор
    Една учителка казваше:
    -ти си много добър по математика, ще продаваш на пазара
    -ти нищо не разбираш от математика, голям бизнесмен ще станеш, много пари ще имаш.
    Ей така е и тук, простотията (имитацията) на почит, а геният патки да пасе.
  • 48 Яна

    14 0 Отговор
    Моят фаворит беше математикът Георги Георгиев. За мен той е победителят в "България търси талант". Пожелавам му успехи в професията и в живота.
  • 49 Такова нещо не съм виждал.

    4 1 Отговор
    Андриан Асенов! Актьор от ново поколение?
    Мисля, че доста преувеличи с победата си. Трябваше, Петър Байков да вземе първото място! Андриан как само задърпа майка си! Много смешно ми стана. Аз такива актьори съм ги виждал на живо! Обаче за 50,000лева така да се съжаляваш на сцената. Аз това не го разбирам. Аз да съм ще кажа - Благодаря и си взимам парите и ТЕ ТАВА Е!? 😃
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Истината

    5 0 Отговор
    То журито е съставено от ментално куци, кьорави и сакати връзкари. Повече не е нужно да се коментира.
  • 52 Бадема

    5 0 Отговор
    Този човек, който стана втори го класираха на второ място в руското предаване удивителни хора. Жалко за предаване то
  • 53 Меry klery

    8 0 Отговор
    Поредната излагация...за мен Георги Георгиев е победителя! Имитатори под път и над път! И толкова ли няма кадърни водещи ....стига с тая шуробаджанащина..Бактън!
  • 54 Върви народе възродени

    5 0 Отговор
    Имитатори избират имитатор. Пълна подигравка с талантливите хора
  • 55 Иван

    0 2 Отговор
    Някой писал че Имитатора имитирал само трима души от началото до финала. А той Георги сигурно различни неща правеше. Смях. Бил гений - пак смях. Има си цяла наука за пресмятане на големи числа. Няколко схеми, които ако се научат всеки ще може да го прави. Това не е гениалност. Всичко се свежда само до събиране на малки числа, иска се единствено тренинг за да го прави човек бързо. Имаше истински таланти но определено не и този.