Отидете към основна версия

24 147 17

Рецепта на деня: Мързеливи зелеви сарми

  • мързеливи-
  • сарми-
  • кайма-
  • кисело зеле-
  • какво да сготвя

Същия добър вкус като на традиционните сармички

Снимкa: Shutterstock

Мързеливите зелеви сарми са опростена версия на класическите зелеви сарми, в който плънката не е увита в зелеви листа, а е смесена с ориз и месо. Ястието е по-бързо и лесно за приготвяне, но запазва вкуса на традиционния вариант.

Необходими продукти:

1 средна кисела зелка; 2-3 глави кромид лук; 1 ч. ч. ориз; 500 г кайма; олио; магданоз; кимион; сол; червен пипер; черен пипер.

Начин на приготвяне:

Нарежете зелката на ситно и я задушете в малко олио и вода.
Отделно в сгорещеното олио задушете нарязаните на ситно кромид лук, оризът и каймата.
Сипете 1 ч. ч. вода. След като сместа е готова, поръсете със сол, наситнен магданоз, кимион, червен и черен пипер.

В намазана с олио тава разстелете половината от зелето. Върху него изсипете цялата плънка с каймата и покрийте с останалото зеле.
Печете мързеливите сарми в умерена фурна на 180 градуса около 2 ч.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 76 гласа.

Свързани новини