Отидете към основна версия

20 550 11

Рецепта на деня: Мързеливи зелеви сарми

  • мързеливи-
  • сарми-
  • кайма-
  • кисело зеле-
  • какво да сготвя

Същия добър вкус като на традиционните сармички

Снимка: Shutterstock

Много често сме чували фразата "Няма значение видът, важен е вкусът". Именно заради това ви предлагаме една рецепта, която дава същия добър вкус, без да се налага дълго и мъчително завиване на малки сармички.

Необходими продукти:

1 средна кисела зелка

2-3 глави кромид лук

1 ч. ч. ориз

500 г кайма

олио

магданоз

кимион

сол

червен пипер

черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете зелката на ситно и я задушете в малко олио и вода.
Отделно в сгорещеното олио задушете нарязаните на ситно кромид лук, оризът и каймата.
Сипете 1 ч. ч. вода. След като сместа е готова, поръсете със сол, наситнен магданоз, кимион, червен и черен пипер.

В намазана с олио тава разстелете половината от зелето. Върху него изсипете цялата плънка с каймата и покрийте с останалото зеле.
Печете мързеливите сарми в умерена фурна на 180 градуса около 2 ч.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 65 гласа.

Свързани новини