Мързеливите зелеви сарми са опростена версия на класическите зелеви сарми, в който плънката не е увита в зелеви листа, а е смесена с ориз и месо. Ястието е по-бързо и лесно за приготвяне, но запазва вкуса на традиционния вариант.
Необходими продукти:
- 1 средна кисела зелка;
- 2-3 глави кромид лук;
- 1 ч. ч. ориз;
- 500 г кайма;
- олио;
- магданоз;
- кимион;
- сол;
- червен пипер;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Нарежете зелката на ситно и я задушете в малко олио и вода.
Отделно в сгорещеното олио задушете нарязаните на ситно кромид лук, оризът и каймата.
Сипете 1 ч. ч. вода. След като сместа е готова, поръсете със сол, наситнен магданоз, кимион, червен и черен пипер.
В намазана с олио тава разстелете половината от зелето. Върху него изсипете цялата плънка с каймата и покрийте с останалото зеле.
Печете мързеливите сарми в умерена фурна на 180 градуса около 2 ч.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 боцмана
Коментиран от #10
10:27 16.01.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Буркан с помия
12:04 16.01.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 ХО-ШИ-МИН
До коментар #1 от "сектант":
ТИ ДА НЕ СИ ВИЕТНАМЕЦ РА...?20:27 16.01.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Пожара
23:15 16.01.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 коментар
До коментар #2 от "боцмана":
Ти пък кога и на какви кораби си бил боцман бе!?На някоя рибарска лодка със сигурност!То на лодка може и капитан да бъдеш ха ха ха ха.......08:05 17.01.2020
11 Бесен язовец
09:11 21.01.2020
12 Венче, чете ли си статията?
10:36 06.11.2025
13 писарке за какви зелеви сарми
става мишмаш при накълцана зелка
Нарежете зелката на ситно
10:58 06.11.2025
14 Мдаааа
11:40 06.11.2025
15 Цвете
14:53 06.11.2025
16 Стенли
20:04 06.11.2025
17 дядо поп
20:18 06.11.2025