Отидете към основна версия

6 223 11

Ето как сърфист се спаси от кръвожадна бяла акула (СНИМКА)

  • бяла акула-
  • голяма бяла акула-
  • сърфист-
  • спасен-
  • нова зеландия

Мъжът решил да приложи особена техника за прогонване на хищника

Снимки: shutterstock

Сърфист успял да се спаси от нападение на голяма бяла акула по удивителен начин. Ругатни и крушета се оказали ключът към спасението му, съобщава Sky News.

Докато карал край бреговете на Нова Зеландия, 60-годишния сърфист Ник Миноуг от Оукланд бил атакуван от страховития хищник. Бяла акула захапала дъската на мъжа, който обаче запазил самообладание в този момент.
Той си спомнил, че бил чувал как акулите не понасят удари по главата, най-вече в очите и носа. Така, че Миноуг решил да приложи тези техники на практика, за да се отърве от острозъбия си нападател.

Сърфистът започнал да крещи на акулата и да я удря по муцуната. С първия си удар той се целел в очите, но пропуснал и решил да опита отново.

"Викнах отново "Изчезвай! " и я ударих право в окото. Окото ѝ беше доста голямо, колкото три юмрука", разказва сърфистът.

С втория си удар мъжът постигнал успех. Акулата отворила челюстите си и изчезнала в дълбините на океана.

Тогава Миноуг с най-върза скорост заплувал към брега. След медицинския преглед, който трябвало да му бъде направен, се оказало, че се е измъквал с леки, дори незначителни наранявания.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини