Отидете към основна версия

8 Април, 2020 16:05, обновена 8 Април, 2020 16:05 9 562 2

Рецепта за вечеря: Салата "Никозия"

  • салата-
  • никозия-
  • нисоаз-
  • риба-
  • какво да сготвя

С типичен френски вкус

Снимка: Shutterstock

Салата "Никозия" е една от най-апетитните, най-питателни и определено най-вкусни салати. Във Франция, която е всъщност и нейната родина, салатата се нарича "Нисоаз", пише kulinar.bg. Тя съчетава вкусни, хрупкави пресни зеленчуци, два вида риба, които си подхождат перфектно и необичаен дресинг с червен лук, пресни зелени подправки и горчица.

Необходими продукти:

1 бр. зелена салата

150 гр. зелен боб (от консерва или суров)

1 краставица

4 домата

4 сварени картофа

4 твърдо сварени яйца

200 гр. риба тон от консерва

50 гр. риба аншоа от консерва

1 глава червен лук

маслини

За дресинга:

4-5 с.л. зехтин

1/2 с.л. ябълков оцет

1 скилидка чесън

1 ч.л. червен лук, нарязан на ситно

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. горчица

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 щипка захар

1/2 връзка копър

1/2 връзка магданоз

1/2 връзка босилек

Начин на приготвяне:

Както при приготвянето на всяка салата, просто трябва да смесите всички продукти.

Като първо трябва да подготвите боба, ако използвате суров, трябва сварите картофите и яйцата.

Зелената салата е най-добре да накъсате, картофите, краставиците и доматите нарежете на средно големи парчета. Добавете рибата тон, аншоата, боба и разбъркайте всичко добре. Отгоре сложете яйцата, разрязани на 4.

Продуктите за дресинга, разбийте в купичка и залейте салатата. Украсете с маслините.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини