Отидете към основна версия

6 631 14

Как да си направите пищна пролетна градина на балкона

  • градина-
  • цветя-
  • зеленчуци-
  • балкон-
  • направи си сам

Цветна или зеленчукова, изберете сами

Снимка: Shutterstock

Балконът, това открито местенце от дома, е кътчето, което има най-невероятните превъплъщения от всички домашни помещения. За пристрастените това е мястото за пушене, за домакините – зона за простиране, за клюкарите е наблюдателница към квартала; за майсторите „направи си сам“ това е мини-работилница с шкафове за инструменти; а за любителя-цветар това е идеалното място за малка градина сред градската сивота, пише 1kam1.com.

Една добра идея е градината, независимо от какви цветя се състои, да има своя градинска настилка. Някои подбират дървени „скари“, подобно на палуба на кораб, други избират обикновената изкуствена трева. Можете да се възползвате и от продаваната по магазините баластра. Има много различни варианти с различни на цвят камъчета, които могат да придадат естествено усещане на вашата тераса.

Ако искате градината на балкона ви да изглежда наистина като джунгла, тогава трябва да се възползвате от всяко свободно кътче. Ако имате възможност сложете саксии по стените, окачете ги да висят от тавана или ги закачете за самия балкон.

Мебелите, които ще използвате също не са за подценяване. Дори да нямате възможност да купите подходящи за градина мебели, достатъчно е да купите възглавнички и да ги сложите на старите столове. Така не само ще ви е по-удобно, а и ще придадете истинско градинско усещане на вашето балконче.

Също така не се ограничавайте само с цветята. Можете да си насадите и градински растения като домати. Много подходящи са чери доматките, които можете да сложите във висящи саксии от тавана и те да пълзят надолу. Краставичките също не са за подценяване – оставете ги да пълзят.

Ето още идеи за тучна градинка на балкона, но каквото и да изберете, със сигурност вашата балконска градина ще събира погледите на минувачите.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини