Отидете към основна версия

7 727 11

3 хитови филма от 2019 г., които да гледате, ако сте пропуснали

  • кино-
  • филми-
  • блокбъстъри-
  • 2019-
  • хит

Това са филми, които завинаги бележат годината, в която са излезли, както и променят представата за това, как се правят блокбъстъри

Снимка: Shutterstock

Бързи и яростни: Хобс и Шоу

В България „Бързи и яростни“ не е просто филм – това е религия, пише goguide.bg. Затова и за никого не дойде като изненада, че „Хобс и Шоу“ беше сред най-успешните филми на годината не само у нас, а и по цял свят с боксофис от над 760 милиона долара. За любителите на брутални експлозии, спиращи дъха преследвания и каскади без аналог.

То: Част втора

Стивън Кинг не е най-лесният автор за филмиране на света, но когато се получи добре някоя адаптация по негова книга, крайният резултат е просто магически. В случая на филма „То“ всички фенове на автора са единодушни – това е един от най-добрите примери как от велик роман може да се получи страхотен филм.

Втората част на епичния хорър е още по-смела и по-разтърсваща от предшественика си. Режисьорът Анди Мушети просто е качил визуалния шок на следващо ниво, а вече порасналите деца, 27 години след първия сблъсък, са изиграни от страхотни актьори начело с Джеймс Макавой и Джесика Частейн. Този филм си заслужава дори без да сте чели книгата или да сте гледали първата серия. Толкова грабващо е действието!

Жокера

Много неща се изговориха за „Жокера“, така че изключено е да сте пропуснали съществуването на този филм. Както казва Jay-Z, „Мъжете лъжат, жените лъжат, цифрите не лъжат“. В случая на „Жокера“ те са повече от впечатляващи: приход доста над милиард долара при бюджет много под 100 милиона. Също така рейтинг 8.5 в IMDb от над 700 000 гласа.

Признание във вид на 214 номинации за награди и 86 победи. сред които 11 номинации за „Оскар“ и 2 статуетки (едната, разбира се, за Хоакин Финикс).

Много хора се влюбиха в този филм, други не го харесаха, трети се потресоха, но равносметката е категорична – безразличие нямаше. „Жокера“ без съмнение е един от филмите, белязали 2019, така че задължително трябва да бъде гледан. Най-малкото за да можеш да се изказваш обективно за него.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини