Най-важното, освен сместа за гофрети, разбира се, е да имате под ръка гофретник. Ако нямате, разгледайте предложенията по магазините и си осигурете един такъв уред. И не се притеснявайте, че няма да можете да го използвате пълноценно, тъй като щом опитате рецептата, която предлагаме, ще приготвяте гофрети за семейството поне няколко пъти седмично.
Необходими продукти:
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
4 чаени лъжички бакпулвер
2 супени лъжици захар
2 яйца
1 и ½ чаши топло мляко
1/3 чаша разтопено масло
1 лъжичка ванилов екстракт (или 1 ампула)
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта (сухите съставки). През това време загрейте гофретника на желаната температура.
В отделна купа разбийте яйцата. Разбъркайте с млякото, маслото и ванилията. Изсипете сместа от мляко в сместа с брашното. Разбъркайте много добре с миксер, докато се получи гладка смес. С помощта на черпак отмервайте малко тесто, което да изсипете в гофретника. Печете, докато гофретите добият златист загар, пише az-jenata.bg.
Поднесете гофретите според предпочитанията на семейството - със сладко, течен шоколад, кленов сироп, свежи плодове. Можете да ги поръсите и с пудра захар, ако желаете.