Отидете към основна версия

3 622 7

Рецепта за вечеря: Печена пъстърва с бадеми

  • пъстърва-
  • риба-
  • бадеми-
  • сметана-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

И нежен сметанов сос

Снимка: Shutterstock

Финото месо на пъстървата чудесно се съчетава с мекотата на сметаната и хрупкавите запечени бадеми. А за да придаде малко свежест на тази рецепта, е избран лимонът, пише menumag.bg.

Необходими продукти:

4 пъстърви

1 лимон

200 мл течна сметана

1 връзка копър, нарязана на ситно

100 гр. филирани бадеми

сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва фино. Пъстървите се почистват и се обтриват от всички страни с резен лимон. Посоляват се и се поръсват с пипер.

Сметаната се смесва с копъра и лимоновата кора. С нея се заливат пъстървите и се поръсват с бадемите. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 190 градуса за 20 минути. Поднася се с добре охладено бяло вино.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини