Финото месо на пъстървата чудесно се съчетава с мекотата на сметаната и хрупкавите запечени бадеми. А за да придаде малко свежест на тази рецепта, е избран лимонът, пише menumag.bg.
Необходими продукти:
4 пъстърви
1 лимон
200 мл течна сметана
1 връзка копър, нарязана на ситно
100 гр. филирани бадеми
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Кората на лимона се настъргва фино. Пъстървите се почистват и се обтриват от всички страни с резен лимон. Посоляват се и се поръсват с пипер.
Сметаната се смесва с копъра и лимоновата кора. С нея се заливат пъстървите и се поръсват с бадемите. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 190 градуса за 20 минути. Поднася се с добре охладено бяло вино.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Съкратен поради кризата
Коментиран от #3
16:16 19.05.2020
2 габровец от варна
16:31 19.05.2020
3 Бойче Огнянов
До коментар #1 от "Съкратен поради кризата":
Отвори си една консерва скумрия в доматен сос и пирувай.16:41 19.05.2020
4 Предник
16:57 19.05.2020
5 Пресно зеле с котешко
17:46 19.05.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.